Nieuws overzicht

Minister Bruins neemt eerste stap in oplossen ict-problematiek

21 december 2018

Minister Bruins voor medische zorg en sport heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij de informatie-uitwisseling met de patiënt en tussen zorgverleners wettelijk verplicht gaat stellen.

registratie

Belangrijke wijzigingen registratieregels 2019

19 december 2018

De registratieregels van de NZa bevatten voor 2019 een aantal belangrijke wijzigingen voor medisch specialisten.

MMV congres 2018

MMV-congres: Netwerkgeneeskunde hoort in de opleiding

13 december 2018

Netwerkgeneeskunde verdient een plaats in de medische vervolgopleidingen. Daar waren de bijna duizend opleiders, aios en andere betrokkenen die gisteren aanwezig waren bij het MMV-congres het roerend over eens. Maar hoe geef je dat een plaats in de toch al overvolle opleidingen?

Nationale (Ont)regelmonitor

13 december 2018

Met de Nationale (Ont)Regelmonitor willen beroepsorganisaties waaronder de Federatie gezamenlijk de voortgang bewaken van het Actieplan (Ont)Regel de Zorg. Twee keer per jaar wordt de status van de administratielast volgens zorgverleners in beeld gebracht.

‘We hebben meer groene dokters nodig!’

12 december 2018

De zorg is een enorme vervuiler. Volgens kwartiermaker Cathy van Beek zijn medisch specialisten zich daar vaak nog onvoldoende van bewust.

Modelovereenkomst samenwerking zelfstandige klinieken en ziekenhuizen beschikbaar

6 december 2018

Afspraken tussen klinieken en naburige ziekenhuizen over bijvoorbeeld de opvang van patiënten buiten de kliniek, zijn niet altijd bestuurlijk geformaliseerd. Voor patiënten is deze formalisatie van belang om continuïteit en kwaliteit van de zorg te kunnen garanderen.

Trending topic #dankjedokter

3 december 2018

Op Twitter delen mensen op dit moment massaal hun hartverwarmende ervaringen met medisch specialisten onder de hashtag #dankjedokter.

hulpmiddelen.jpg

Thuisarts.nl populairste website van het jaar

1 december 2018

Thuisarts.nl is ook dit jaar door het publiek verkozen tot de populairste Website van het jaar in de categorie Gezondheid.