Nieuws overzicht

Veel vragen over situatie MC Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen

25 oktober 2018

Het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen zijn donderdag 25 oktober failliet verklaard. Wat betekent het voor werknemers als een ziekenhuis failliet gaat? Behouden zij hun baan en ontvangen ze nog salaris? En wat zijn de gevolgen voor de continuïteit en kwaliteit van zorg?

Oproep aan de politiek: pak nu eerst ict-infrastructuur in de zorg aan

16 oktober 2018

De Federatie heeft de Tweede Kamer nogmaals opgeroepen de ict- en epd-problematiek in de zorg aan de kaak te stellen. Zolang Minister Bruins geen voorwaarden stelt waaraan ict-leveranciers moeten voldoen om te komen tot adequate koppeling van epd’s, blijven we achter de feiten aanlopen. Anchor

wetenschapsprijs

Aanmelding voor Wetenschaps- en innovatieprijs van start

5 oktober 2018

​Dankzij wetenschappelijk onderzoek kunnen we medische behandelingen blijven verbeteren. Met de resultaten van deze onderzoeken werken medisch specialisten aan de ambitie om de beste zorg ter wereld te leveren aan hun patiënten.

Campagne voor griepvaccinatie van zorgpersoneel

4 oktober 2018

De gemiddelde, landelijke vaccinatiegraad onder medewerkers in het ziekenhuis is met 13% laag.

budget

NZa: samenwerking msb’s en ziekenhuisbesturen professioneler

4 oktober 2018

De komst van medisch specialistische bedrijven (msb’s) als gevolg van de invoering van het integraal tarief heeft geen ongewenste gevolgen gehad.

oude_man_wanhoop

Richtlijn helpt ouderenmishandeling tijdig te signaleren

4 oktober 2018

Vandaag wordt het onderwerp ouderenmishandeling besproken in de Tweede Kamer. In dit overleg staat ook de komst van de nieuwe Richtlijn Vermoeden van ouderenmishandeling in het medisch-specialistische zorgdomein op de agenda.

Patholoog Elisabeth Bloemena wint Opleidingsprijs

1 oktober 2018

Elisabeth Bloemena, patholoog in het Amsterdam UMC, mag zich een jaar lang de beste opleider van Nederland noemen. Zij ontving afgelopen vrijdag de Opleidingsprijs, tijdens de AIOS Upgrade in Zwolle.