Nieuws overzicht

Handreiking e-consulten

Juist en passend gebruik van e-consulten

26 juli 2018

De Federatie Medisch Specialisten wil e-health stimuleren en medisch specialisten ondersteunen bij het juist en passend gebruik ervan.

Standpunt Value Based Healthcare

Standpunt Value Based Healthcare

26 juli 2018

In het Hoofdlijnakkoord voor de medisch specialistische zorg is onder andere veel aandacht voor Value Based Healthcare (VBHC). De Federatie Medisch Specialisten omarmt VBHC maar plaatst in haar standpuntnotitie wel een aantal kanttekeningen.

Europese ‘Federatie’ bestaat 60 jaar

24 juli 2018

De Europese Unie van Medisch Specialisten, de UEMS, bestaat zestig jaar. Sinds de oprichting op 20 juli 1958 zet de UEMS zich in voor het beschermen van de belangen van Europese medisch specialisten.

Laat dokters dokteren

Doe ook mee met ‘Laat dokters dokteren’

23 juli 2018

“Ons EPD is nu vooral gericht op logistiek, en op besparing van formulieren en secretaresses en niet op goede dossiervoering.” Dit is een van de vele inzendingen die de Federatie heeft binnengekregen van onzinnige administratie die zij op www.laatdoktersdokteren.nl publiceert.

Tuchtrecht berispingen boete

Wijziging tuchtrecht in wet BIG

19 juli 2018

De Eerste Kamer heeft vorige week ingestemd met het wetsvoorstel dat onder andere het tuchtrecht in de Wet BIG moderniseert. De KNMG bepleitte voorafgaand aan de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer in april 2018, dat berispingen en boetes niet meer openbaar moeten worden gemaakt.

Ziekenhuisgang

Jaarcijfers Transparantieregister Zorg bekend

17 juli 2018

De cijfers van het Transparantieregister Zorg over de samenwerkingsrelaties rond geneesmiddelen en medische hulpmiddelen laten een stijging zien. Dit komt omdat nu ook leveranciers van medische hulpmiddelen sinds 2017 hun samenwerking met medisch specialisten en instellingen rapporteren.

operatie

Meer acties in umc’s

17 juli 2018

Werknemers in umc’s laten er deze zomer geen twijfel over bestaan dat ze een goede cao willen met een reële loonsverhoging en duidelijke afspraken over het verminderen van werkdruk.

Marcel Daniëls - Algemeen voorzitter

Een zomer lang dokter zijn!

17 juli 2018

Merkt u het ook al? De naderende vakantieperiode? Het lijkt al minder druk op de wegen, en zoals elk jaar rond deze tijd begint het ook minder druk te voelen in het ziekenhuis. Een veelgehoorde verklaring hiervoor: de managers zijn op vakantie!

Opleiders essentieel in bewaken kwaliteit opleiding

16 juli 2018

Opleiders spelen een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van de medische vervolgopleidingen. Om deze rol waar te kunnen maken, moeten ze ook in de positie zijn om binnen de afdeling te kunnen sturen op kwaliteit.

Innovatieplatform

Kijkje in de keuken: innovaties in de praktijk

13 juli 2018

Een e-health app voor betere zorg aan patiënten met chronische darmontsteking, zorg die steeds meer verplaatst wordt naar de thuisomgeving, nieuwe vormen van patiënteninformatie. Een greep uit de innovaties die tijdens het tweede inspiratiesessie van het Platform Innovatie gepresenteerd werden.

Pagina's