Nieuws overzicht

Zzp’ers belangrijk voor de continuïteit en kwaliteit van zorg

26 juni 2018

In de zorg zijn zzp’ers belangrijk om de continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen. Ze vervullen een smeeroliefunctie op het moment dat aanvullende of vervangende capaciteit nodig is.

Kwaliteitsstandaard wondzorg

Nieuwe kwaliteitsstandaard over organisatie van wondzorg

22 juni 2018

Om de organisatie van wondzorg te verbeteren, is op initiatief van het Wondplatform Nederland een kwaliteitsstandaard opgesteld door alle betrokken zorgprofessionals, waaronder de chirurgen, dermatologen en plastisch chirurgen.

onderzoek

Meer aandacht voor wetenschappelijke integriteit

22 juni 2018

De Federatie Medisch Specialisten publiceert deze maand haar standpunt over wetenschappelijk integriteit. Het standpunt sluit aan bij de internationale gedragscode voor wetenschappelijke onderzoek: de Lancet REWARD campaign.

Acties in voorbereiding voor een goede Cao UMC

22 juni 2018

Het ultimatum dat de werknemersorganisaties in de zorg afgelopen week aan de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) stuurden, verliep dinsdag 19 juni om 9.00 uur.

handtekening zetten

Controle- en fraudecijfers 2017 bekend

21 juni 2018

Zorgverzekeraars hebben in 2017 voor 27 miljoen euro aan fraude vastgesteld, blijkt uit de jaarlijkse controle- en fraudecijfers van Zorgverzekeraars Nederland. In de gehele zorgsector is fraude met 8 miljoen euro gestegen ten opzichte van 2016.

De Medisch Specialist Jaargang 04 Editie 02

Preventie buiten de spreekkamer: ‘Medisch specialisten moeten activisten worden.’

21 juni 2018

Preventie is tegenwoordig een vast onderdeel van het werk van de medisch specialist. Niet alleen binnen de spreekkamer, maar steeds vaker ook daarbuiten.

MMV2018 logo

Inschrijving MMV-congres geopend

21 juni 2018

Op woensdag 12 december organiseert de Federatie Medisch Specialisten wederom het MMV-congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit landelijke congres is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleidingen.

Werknemersorganisaties stellen ultimatum aan NFU

14 juni 2018

De vier werknemersorganisaties, CMHV, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en AC/LAD/FBZ, hebben op 13 juni een ultimatum gesteld aan de NFU.

Kamer: overheid pak regie op digitale uitwisseling

13 juni 2018

De regering moet indien nodig de regie nemen om te zorgen dat zorgverleners per 2020 in staat zijn om gegevens digitaal uit te wisselen. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag per motie gevraagd.

RIO slotcongres

Afstemmen bedrijfsvoering en opleiding cruciaal voor individualisering

12 juni 2018

Het federatieproject Individualisering Opleidingsduur heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. Maar om de individualisering ook in de toekomst te laten slagen, moeten we meer aandacht hebben voor de gevolgen van korter opleiden voor de bedrijfsvoering in opleidingsziekenhuizen.

Pagina's