Nieuws overzicht

Dokters aan het werk

Aansprakelijkheidsverzekering doorbelast

30 april 2018

De model waarneemovereenkomst voor zowel MSB als ziekenhuis is aangepast. In plaats van de verplichting een eigen medische aansprakelijkheidsverzekering te hebben, is nu een doorbelastingplicht opgenomen.

Chirurg2.jpg

Nieuw vierjarig hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg

26 april 2018

Het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe hoofdlijnenakkoord 2018 is op 26 april door Minister Bruins voor Medische Zorg bekend gemaakt.

Nog geen nieuwe Cao UMC

26 april 2018

Op 25 april hebben de werknemersorganisaties opnieuw gesproken met de NFU over een nieuwe Cao UMC. De NFU heeft een aantal verslechteringen van tafel gehaald, maar er is nog geen zicht op een nieuwe cao. Op 28 mei praten de cao-partijen verder.

Standaard publicatie berispingen en boetes van de baan

25 april 2018

Een ruime Kamermeerderheid stemde gisteren in met twee amendementen die de schadelijke gevolgen van het publiceren van tuchtmaatregelen beperken.

jonge_artsen.jpg

‘Jonge arts: laat je horen!’

20 april 2018

Als startend medisch specialist komt er veel op je af. Zeker in combinatie met een jong gezin, zorgt dit ervoor dat veel beginnend specialisten het gevoel hebben dat ze geleefd worden.

Cao UMC: het gaat erom spannen

20 april 2018

De afgelopen twee weken hebben ruim 850 werknemers de bijeenkomsten in de acht umc’s bezocht over de nieuwe Cao UMC. Deze bijeenkomsten organiseerden we samen met de andere werknemersorganisaties.

diabetes

Nieuwe richtlijnen voor diabeteszorg

18 april 2018

In Nederland zijn er naar schatting 1,1 miljoen mensen met diabetes mellitus. Daarmee behoort het tot de meest voorkomende chronische aandoeningen in Nederland. Deze maand verschijnen er voor de diabeteszorg in de tweede lijn zes richtlijnen.

akkoord

Federatie Medisch Specialisten in gesprek over Zorgakkoorden

16 april 2018

‘Verplaats de patiënt niet van de ene naar de andere lijn, maar bouw netwerken rondom de patiënt', aldus Marcel Daniëls tijdens het rondetafelgesprek van de Tweede Kamer over de zorgakkoorden.

Functioneren

Kans op incontinentie lager in ziekenhuizen die meer prostaatverwijderingen uitvoeren

10 april 2018

Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek door de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) onder ruim 1.800 patiënten.

ziekenhuisgang_400x300.jpg

Beddentekort niet opgelost na griepepidemie

5 april 2018

Het beddentekort in ziekenhuizen leidt tot suboptimale situaties in de medische zorg. Dat blijkt uit een eerste peiling van de Federatie Medisch Specialisten.

Pagina's