Nieuws overzicht

Overhandiging tegel.jpg

Schrappunten medisch specialisten overhandigd aan minister Bruins

27 maart 2018

Vandaag zijn de schrapkaarten van medisch specialisten met daarop 10 schrappunten overhandigd aan minister Bruins van Medische Zorg en Sport.

Marathonoperaties

Een nieuwe Cao UMC nog ver weg

26 maart 2018

Op 22 maart hebben de werknemersorganisaties opnieuw gesproken met de NFU over een nieuwe Cao UMC. Tot nu toe verlopen de onderhandelingen zeer moeizaam. De voorstellen die de NFU steeds inbrengt, zijn verslechteringen op hetzelfde thema en getuigen van onvoldoende ambitie.

overhandiging_positionpaper_ms_onderzoeke

Federatie werkt aan beter onderzoeksklimaat

22 maart 2018

Onderzoeksdata die nog niet voldoende gedeeld worden, data uit kwaliteitsregistraties die nog niet benut worden voor onderzoek, gebrek aan samenwerking, belemmerende procedures en regelgeving: in het onderzoeksveld lopen medisch specialisten tegen de nodige knelpunten aan.

5jaar_kennisinstituut_400x300a

Vijfjarig jubileum Kennisinstituut

21 maart 2018

Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten bestaat vijf jaar. In deze periode is het uitgegroeid tot partner van de 32 wetenschappelijke verenigingen bij het ontwikkelen en toepassen van kwaliteitsinstrumenten.

Laat dokters dokteren

Administratielast: Laat dokters dokteren

20 maart 2018

Onder het motto 'Laat dokters dokteren' gaat de Federatie absurde voorbeelden van administratielast en de consequenties hiervan voor de patiënt en medisch specialist zichtbaar maken.

Implantaat

Nog meer administratielast door implantatenwet?

20 maart 2018

De Federatie Medisch Specialisten maakt zich zorgen over het wetsvoorstel waarmee zorgverleners verplicht worden om gegevens over implantaten aan te leveren aan een landelijk implantatenregister (LIR).

budget

Teleurstelling over nieuwe inzet NFU

17 maart 2018

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft een nieuwe inzet voor de Cao UMC opgesteld. De inzet van werknemersorganisaties en die van de NFU liggen nog steeds mijlenver uit elkaar.

Jaarverslag2017

Jaarverslag 2017: Voorop in vernieuwing

15 maart 2018

'Het jaarverslag is een mooie weergave van hoe iedereen binnen de Federatie dagelijks werkt aan de ambitieuze doelstelling uit het visiedocument Medisch Specialist 2025.'

Ab Klink: ‘Inkoopcriteria kunnen enorm irritant zijn’

15 maart 2018

In de nieuwe editie van ons magazine ‘De Medisch Specialist’ die vanaf vandaag op de mat ligt, wordt bestuurder Ab Klink van zorgverzekeraar VGZ aan de tand gevoeld over administratielasten, inkoopcriteria en de samenwerking tussen zorgverzekeraars en medisch specialisten: ‘Welke gemeenschappelijke

Persoonsgegevens

KNMG: AIVD verzekert waarborgen medische gegevens in WIV

13 maart 2018

De KNMG laat in een persbericht weten dat het op drie belangrijke punten duidelijkheid van de AIVD heeft gekregen.

Pagina's