Nieuws overzicht

Zonnebank

Dermatologen: zonnebankgebruik minister De Jonge 'onverstandig en gevaarlijk'

26 februari 2018

De dermatologen waarschuwen minister De Jonge van Volksgezondheid voor de gevaren van de zonnebank en roepen hem op te stoppen.

Schrapsessie_administratielast

Levendige discussie en applaus bij schrapsessie administratielast

23 februari 2018

Ruim veertig medisch specialisten en twintig vertegenwoordigers van onder meer VWS, IGJ, ZIN, verzekeraars en ziekenhuizen namen op woensdag 21 februari deel aan een schrapsessie administratielast.

Marcel Daniëls - Algemeen voorzitter

Column Marcel Daniëls: 'Nú doorpakken en vooral volhouden!'

22 februari 2018

Hoe frustrerend de dagelijks terugkerende en als niet zinvol ervaren administratietaken zijn voor medisch specialisten, hoef ik niet nader uit te leggen.

Steeds meer opleidingen voldoen aan verkortingsopdracht

16 februari 2018

Het aantal medisch-specialistische vervolgopleidingen dat erin slaagt om de opleidingsduur te verkorten, zoals met VWS afgesproken in het Opleidingsakkoord, is het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

operatie

Eerste Kamer stemt in met nieuwe donorwet

15 februari 2018

Belangrijke vooruitgang: Dijkstra heeft duidelijkheid gegeven over de positie van de nabestaanden. Zij hebben altijd het laatste woord, zoals nu ook al het geval is.

Roken: 20.000 doden per jaar

Roken: 20.000 doden per jaar

15 februari 2018

Deze dagen is er veel aandacht voor de aangifte tegen de tabaksindustrie in een strafzaak. Medisch specialisten zien dagelijks de gruwelijke gevolgen van roken terug in de ziekenhuizen.

administratielast

Administratielast: Kent u kansrijke oplossingen?

6 februari 2018

De Federatie werkt aan een actie-agenda met kansrijke en duurzame oplossingen om de administratielast te verminderen. Hiervoor nemen we drie oplossingsrichtingen als uitgangspunt: ICT/EPD, personele ondersteuning, het schrappen van overbodige regels en het verbeteren van de bestaande registraties.

oordop

Oordoppenautomaat in wachtkamer KNO-arts

5 februari 2018

KNO-artsen tonen maatschappelijke betrokkenheid door patiënten dagelijks bewust te maken van preventieve maatregelen om gehoorschade tegen te gaan.