Nieuws overzicht

Opleidingsprijs2017

Uroloog Van Balken wint Opleidingsprijs

27 oktober 2017

​Michael van Balken, uroloog in het Rijnstate Ziekenhuis, heeft vandaag tijdens de AIOS Upgrade de Opleidingsprijs 2017 gewonnen. Hij liet daarmee klinisch geneticus Eva Brilstra (UMC Utrecht) en orthopeed Gino Kerkhoffs (AMC) achter zich.

opname_gesprekken

Goed omgaan met het opnemen van gesprekken door patiënten

25 oktober 2017

Medisch specialisten die zich afvragen hoe om te gaan met het opnemen van gesprekken door patiënten, kunnen gebruikmaken van de nieuwe KNMG-handreiking ‘ Opnemen van gesprekken door patiënten’ .

Netwerkgeneeskunde

‘Leer werken op de grenzen van uw beroep’

17 oktober 2017

Dat stelde Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, afgelopen donderdag tijdens de bijeenkomst 'Van medisch beroep naar netwerk' van de Federatie en het College Geneeskundige Specialismen (CGS).

marcel daniels

Marcel Daniëls: “Kabinet en zorgsector wachten onrealistisch grote budgettaire opgaven”

11 oktober 2017

Het regeerakkoord dat deze week is gepresenteerd bracht geen grote verrassingen en wendingen in het zorgbeleid. De nieuwe coalitie zet onder andere in op zorg in netwerken en op preventie. Dat past bij de visie 2025 die de medisch specialisten begin dit jaar hebben gepresenteerd.

Beperking beroepsgeheim door nieuwe ‘sleepwet’

11 oktober 2017

De nieuwe sleepwet, officieel Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), geeft de AIVD meer en modernere bevoegdheden om informatie op dreiging te onderzoeken.

Consultkaart_Logo.jpg

Keuzenhulpen voor veel voorkomende ingrepen bij kinderen

11 oktober 2017

Voor de twee meest voorkomende ingrepen bij kinderen in Nederland zijn consultkaarten ontwikkeld. Het gaat om het plaatsen van een buisje in het trommelvlies bij vocht in het middenoor en het verwijderen van de keelamandelen bij kinderen onder de 16 jaar.

Oudere patiënt

Richtlijnen niet altijd ouderenproof

9 oktober 2017

Richtlijnen zijn niet altijd van toepassing op oudere patiënten. En dat stelt medisch specialisten regelmatig voor dilemma’s.

Marcel Daniëls

Terugblik op het Rode Hoed Symposium over innovatie

5 oktober 2017

Federatie voorzitter sprak tijdens het Rode Hoed Symposium in Amsterdam over organisatie en innovatie.

Bellen

Gewijzigd telefoonnummer

3 oktober 2017

Per 1 oktober veranderen onze vaste telefoonnummers en vervalt ook ons faxnummer.