Nieuws overzicht

Jaaroverzicht kennisinstituut 2016

Kennisinstituut publiceert Jaaroverzicht 2016

30 juni 2017

Het Jaaroverzicht 2016 van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten is online beschikbaar. In vogelvlucht krijgt u een indruk van de projecten en activiteiten die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd.

Intensive_Care

​Ruimte voor substitutie

30 juni 2017

​Eerstelijnszorgverleners en organisaties, medisch specialisten, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars, de NZa en het ministerie van VWS hebben voor 2018 een nieuwe, gezamenlijke aanpak ontwikkeld. Voor 2018 worden vooraf middelen beschikbaar gesteld voor substitutie.

Column Marianne Ten Kate-Booij in Medisch Contact: Aantrekkelijk

29 juni 2017

Zoals velen van u zit ik wekelijks heel wat uren in de auto. Ik pendel tussen mijn woonplaats Breda, het Erasmus MC Rotterdam, de Federatie Medisch Specialisten in Utrecht en allerlei bijeenkomsten in het land. Uiteraard zou ik deze tijd liever aan patiënten en aios besteden.

buttons_pensioenaftopping

3 vragen over pensioenaftopping ggz

23 juni 2017

Psychiaters in dienstverband hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao, die loopt van 1 maart 2017 tot 1 juni 2019. Tijdens de raadpleging over het akkoord zijn vragen gesteld over de pensioenaftoppingsafspraak.

Eerste ziekenhuizen gestart met TOKIO Traject

22 juni 2017

Als gevolg van de verminderde instroom van aios en de individualisering van de opleidingsduur (beide maatregelen vanuit het Opleidingsakkoord) kunnen er minder aios-uren ingezet worden tijdens de diensten.

Arts van de toekomst

Toekomst van de arts: Tech-specialist of lifestyle coach?

22 juni 2017

Fleur van den Heijkant, uroloog in opleiding en bestuurslid van De Jonge Specialist, nam dinsdag 20 juni jl. deel aan het Zorgdebat van BNR Nieuwsradio en de VvAA. Deze keer stond het debat in het teken van de toekomst van de arts: tech-specialist of lifestyle coach?

Kennisagenda radiotherapie

NVRO presenteert kennisagenda

21 juni 2017

Op 16 juni presenteerde de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) haar kennisagenda. Deze kennisagenda bestaat uit een top tien van onderwerpen binnen de radiotherapie waarvoor onderzoek dringend nodig is.

Overhandiging RVS rapport

RVS: ‘goede zorg is meer dan bewezen zorg’

20 juni 2017

‘Goede zorg kun je niet enkel baseren op wetenschappelijk bewijs’, stelt de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in het advies Zonder context geen bewijs. De RVS wil de context waarin de zorg wordt verleend meer centraal stellen.

Inschrijving MMV-congres geopend

19 juni 2017

Vanaf nu is het mogelijk om u in te schrijven voor het MMV-congres 2017. Dit congres voor alle betrokkenen bij de medische vervolgopleidingen vindt plaats op woensdag 13 december. Als thema is dit jaar gekozen voor 'Inspireren, profileren, excelleren!'.

Vandaag op de deurmat: De nieuwste Medisch Specialist

14 juni 2017

Vandaag valt de nieuwste editie van De Medisch Specialist bij u op de deurmat. In dit nummer onder meer een interview met kinderarts Hans van Goudoever en psychiater Mario Braakman. Zij vertellen over hun drijfveren om vluchtelingen te helpen.

Pagina's