Nieuws overzicht

Laboratorium

Innovatieplatform Federatie voor kennisuitwisseling

24 april 2017

Drukbezochte en inspirerende themaraad vormde kick-off van een op te zetten platform innovatie, één van de pijlers van de visie 2025.

Chirurg2.jpg

Nieuw tussenakkoord medisch-specialistische zorg 2018

24 april 2017

De totale zorguitgaven in de medisch-specialistische zorg mogen in 2018 met 1,6% groeien. Na aftrek van een openstaande taakstelling uit het verleden komt dit neer op 1,4% groeiruimte.

Leon Winter

Column Léon Winkel in Medisch Contact: Dagelijks werk

20 april 2017

8 uur: Mail lezen, ochtendoverdracht, zingen voor jarige collega, naar de dagstart (LEAN), langs de poli met nieuwe collega, visite met de assistent, mails en telefoontjes tussendoor, snel een hap krentenbol tegen flauwheid.

Medisch specialisten moeten meepraten in Europa

13 april 2017

Op donderdag 6 april jl. vond de tweede bijeenkomst van het Federatie Platform Europa plaats, bedoeld voor alle medisch specialisten die namens hun wetenschappelijke vereniging actief zijn op Europees gebied.

Borstimplantaat

Koppel patiëntengegevens aan Landelijk Implantatenregister

12 april 2017

De Federatie Medisch Specialisten steunt de wens van het ministerie van Volksgezondheid voor een landelijk implantatenregister in belang van het beschermen van de veiligheid van patiënten bij wie implantaten zijn ingebracht. Het is nu nog niet wettelijk verplicht implantaten te registeren.

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2016: Gedeelde idealen, gezamenlijke belangen

10 april 2017

‘Medisch specialisten hebben laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Door doelmatigheid als een uiting van kwaliteit te zien. Door geen onnodige zorg te bieden. Door daadwerkelijk met de individuele patiënt tot de zorg te komen die het beste bij hem past op dat moment.

Nieuwe zorgevaluaties van start

Nieuwe zorgevaluaties van start

10 april 2017

In hoeverre een patiënt baat heeft bij een bepaalde behandeling? En welke behandeling verdient de voorkeur?