Nieuws overzicht

Uitreiking Handreiking Substitutie

Handreiking substitutie van zorg: zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt

30 maart 2017

Focus in de handreiking ligt op het creëren van duurzame en nog betere lokale samenwerking voor specifieke zorg of patiëntgroepen.

KNMG: ‘voltooid leven’-wens invoelbaar, maar regeling onwenselijk

30 maart 2017

Voor de medische beroepsgroep is het invoelbaar dat mensen zekerheid en geruststelling willen als het gaat om het eigen levenseinde, voor dat moment of de toekomst. Maar een aparte ‘voltooid leven’-wet naast de huidige euthanasiewet kent teveel risico’s en nadelen en is daarom onwenselijk.

Dubbelinterview BNR: Spreekuur van de toekomst

22 maart 2017

“De Federatie Medisch Specialisten pakt het rigoureus aan met een nieuwe holistische visie. Hoe gaat het spreekuur er in de toekomst uitzien?” Dat was de aankondiging van het radioprogramma BNR Beter van maandag 20 maart over de visie Medisch Specialist 2025.

zure appels

Acties psychiaters opgeschort vanwege akkoord

21 maart 2017

De door psychiaters geplande 48-uurs zondagsdienst op 28 en 29 maart is opgeschort. Tijdens onderhandelingen over een nieuwe Cao GGZ eind vorige week is een voorlopig akkoord bereikt over de pensioenaftopping.

Agenda voor de zorg 2017

Agenda voor de Zorg: 'Investeer in vernieuwende zorg'

20 maart 2017

Hoofdpunten uit de agenda komen overeen met de thema's in het visiedocument Medisch Specialist 2025 van de Federatie Medisch Specialisten.

Consultkaart_Logo.jpg

Internisten maken samen beslissen met patiënten eenvoudiger

16 maart 2017

​Patiënten met blijvende schade aan de nieren en patiënten met trombose of longembolie hebben vaak keuze uit verschillende behandelmogelijkheden. Voor deze patiënten en hun behandelend internist zijn consultkaarten gemaakt om samen tot de meest passende behandeling te kunnen komen.

Inspirerend eerste Federatiecongres

15 maart 2017

Ruim 800 mensen bezochten op dinsdag 14 maart 2017 in congrescentrum 1931 in Den Bosch het eerste Federatiecongres ‘Medisch Specialist 2025’. De Federatie Medisch Specialisten presenteerde aan medisch specialisten, aios en andere professionals in de zorg haar visie op de toekomst.

Marcel Daniëls op radio 1: Geen grote stelselveranderingen

15 maart 2017

​“Ik hoop dat er geen grote veranderingen in het zorgstelsel komen,” zei Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten vanochtend bij Radio 1 De Ochtend.

MR CLEAN studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs 2017

14 maart 2017

De MR CLEAN studie, een gezamenlijk onderzoek van neurologen en radiologen naar een nieuwe behandeling voor het acute herseninfarct, is uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten.

Themanummer Medisch Specialist 2025

Genezer, netwerker, vernieuwer en coach

11 maart 2017

Het themanummer van De Medisch Specialist staat geheel in het teken van de medisch specialist van de toekomst.

Pagina's