Nieuws overzicht

resultaat_telt.jpg

Basisset indicatoren IGZ brengt risico’s in de zorg in kaart

24 februari 2017

De samenwerking tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg, ziekenhuizen, medisch specialisten en verpleegkundigen bij het opstellen van de basisset indicatoren begint zijn vruchten af te werpen.

marcel daniels

Politiek moet landelijk EPD snel regelen

24 februari 2017

​De politiek moet landelijke uitwisseling van medische gegevens eindelijk gaan regelen in een elektronisch patiëntendossier (EPD). Dat zou de zorg zo veel veiliger en doelmatiger maken, zegt algemeen voorzitter Marcel Daniëls in een interview met Zorgvisie.

Zorgdebat 2017

Toekomst van de zorg centraal tijdens het Grote Zorgdebat

22 februari 2017

Op 20 februari 2017 vond Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat was georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg, waaronder de Federatie Medisch Specialisten.

Betere contractering stap dichterbij

17 februari 2017

Meer dan tweehonderd deelnemers aan drie regiobijeenkomsten zijn aan de slag gegaan met zes concrete voorstellen van de Federatie, ZKN, ZN, NFU, en NVZ om het proces rond de zorginkoop te verbeteren.

marcel_daniels_400x300.jpg

Column Marcel Daniels in Medisch Contact: Veranderingen?

17 februari 2017

Nog een maand tot de verkiezingen. De gezondheidszorg is hot en de inzet van de diverse partijen geeft al aan dat de uitslag hoe dan ook gevolgen zal hebben voor de inrichting van de zorg, en dus voor ons werk van alledag. Welke veranderingen staan er op stapel?

Don Berwick

Grondlegger Obamacare roemt visie op medisch-specialistische zorg

17 februari 2017

Dr. Donald Berwick, een van de grondleggers van Obamacare en voormalig directeur van het Institute for Healthcare Improvement (IHI), is zeer enthousiast over de toekomstvisie van de Federatie ‘Medisch Specialist 2025’.

Gemiddelde opleidingsduur opnieuw korter

17 februari 2017

De aios die in 2016 uitstroomden, zijn gemiddeld 2,78 maanden sneller opgeleid dan nominaal. Dat blijkt uit de rapportage van de RGS.

KDC kantoor

Complexere vragen voor KDC

9 februari 2017

Circa 2.700 individuele vragen en (juridische) dossiers werden in 2016 behandeld, complexer van aard dan vorige jaren.

Medisch leiderschap rapport

Praktische handvatten voor Medisch Leiderschap

7 februari 2017

Rapport en training helpen bij de vertaling van medisch leiderschap naar de dagelijkse praktijk van opleiden.

Grote Zorgdebat 2017

Het Grote Zorgdebat: wees erbij!

6 februari 2017

Woordvoerders zorg van tien politieke partijen debatteren 20 februari over goede, toegankelijke en betaalbare zorg in de toekomst.