Nieuws overzicht

buttons_pensioenaftopping

Zondagsdienst in 41 ggz-instellingen

22 december 2016

Zo’n 1.500 psychiaters uit 41 ggz-instellingen doen op dinsdag 17 januari mee aan de tweede actiedag in de ggz.

marcel_daniels_400x300.jpg

Marcel Daniëls benoemd als algemeen voorzitter

20 december 2016

In de Algemene Vergadering van donderdag 15 december is Marcel Daniëls benoemd als algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten.

Themaraad Optimaal Functioneren en Openheid

Themaraad Optimaal Functioneren en Openheid

19 december 2016

Speciale Themaraad Kwaliteit van de Federatie Medisch Specialisten ter ere van het afscheid van Marcel Daniëls als voorzitter van de Raad Kwaliteit.

Ondertekenen

Ruime meerderheid stemt in met Principeakkoord Pensioenaftopping

16 december 2016

Een ruime meerderheid van de medisch specialisten in dienstverband in algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen heeft ingestemd met het Principeakkoord Pensioenaftopping.

Frank de Grave bij De Ochtend op Radio 1

Frank de Grave op Radio 1: Openheid houdt ons scherp

15 december 2016

Op zijn laatste werkdag bij de Federatie Medisch Specialisten was Frank de Grave te gast bij het radio 1 programma De Ochtend. Tijdens dit afscheidsinterview keek hij terug op zes jaar voorzitterschap en sprak over de ontwikkelingen in de zorg waar hij in die jaren mee te maken kreeg.

Bas van Wijnhoven DMS4 2016

Vandaag op de deurmat: De nieuwste Medisch Specialist

15 december 2016

Vandaag valt de nieuwste editie van De Medisch Specialist bij u op de deurmat. In dit nummer onder meer een interview met Frank de Grave die per 1 januari afscheid neemt als voorzitter van de Federatie.

Grote Zorgdebat 2017

Het Grote Zorgdebat 2017: Zorg voor de toekomst

13 december 2016

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg ook in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Tijdens het Grote Zorgdebat ‘Zorg voor de toekomst’, op maandag 20 februari 2017, worden kandidaat Tweede Kamerleden voor scherpe keuzes gesteld.

Samenwerking als sleutel voor toekomstgericht opleiden

12 december 2016

‘Kijk over de muren van jouw vakgebied heen en zoek de samenwerking. Want alleen zo kunnen we de aios van nu optimaal voorbereiden op hun vak van straks’. Dat was de centrale boodschap van het MMV-congres 2016: Opleiden is vooruitzien, dat de Federatie afgelopen vrijdag organiseerde.

MMV website nieuw

Eén website voor alle opleidingsvragen

8 december 2016

Er is nu een plek waar u een antwoord vindt op al uw opleidings-gerelateerde vragen: de nieuwe website medischevervolgopleidingen.nl. Vandaag gepresenteerd tijdens het door de Federatie georganiseerde MMV-congres.

akkoord

Zorgakkoorden hielpen groei zorgkosten te temperen

7 december 2016

Akkoorden die de minister van VWS in de afgelopen jaren sloot met onder meer medisch specialisten, huisartsen en verzekeraars hebben zeer waarschijnlijk hun doel bereikt en een rem gezet op de groei van de uitgaven aan zorg.

Pagina's