Nieuws overzicht

Symposium_Participatie_002

Kijkje in de keuken van MSB’s

28 november 2016

Prof. dr. Pauline Meurs trad op als dagvoorzitter tijdens het symposium Participatie dat onder andere als doel had samen terug te blikken op het afgelopen jaar.

Doen_of_laten

Meer aandacht voor niet-effectieve medische handelingen

25 november 2016

De Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) zetten een belangrijke vervolgstap in het terugdringen van onnodige zorg.

Peter_Paul_Benthem

Column Peter Paul van Benthem: Vernieuwen en verstevigen

24 november 2016

Je kunt beter geen huis bouwen zonder fundering. Misschien zie je sneller resultaat en het kost je wat minder. Maar gelukkig weet men in de bouwwereld dat bouwen op los zand geen goed idee is. Bij medisch-wetenschappelijk onderzoek is de basis net zo belangrijk. Onmisbaar zelfs.

Pensioenaftopping

Principeakkoord pensioenaftopping

18 november 2016

Na lange en moeizame onderhandelingen hebben de LAD, Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een principeakkoord weten te bereiken over de pensioenaftopping.

Geleerde lessen calamiteiten leiden tot betere zorg

16 november 2016

De lessen die artsen en andere zorgaanbieders leren van calamiteiten moeten zij met elkaar delen. Zo kan men leren van elkaars fouten.

KNMG_optimaal_funtioneren

Optimaal functioneren bij álle artsen op de agenda

10 november 2016

De KNMG heeft vandaag het ‘Basisdocument Optimaal Functioneren’ gepubliceerd. Zij wil daarmee álle artsen stimuleren om het beleid en de instrumenten rondom optimaal functioneren verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Calculator

Verbeterd declaratieproces beperkt registratielast

10 november 2016

De Federatie Medisch Specialisten heeft samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) het convenant ‘ketenprocessen’ afgesloten.

Belastingdienst - Federatie Medisch Specialisten

Belastingdienst keurt modelwaarneemovereenkomsten goed

10 november 2016

De Belastingdienst heeft de modelwaarneemovereenkomsten goedgekeurd die zijn opgesteld door de Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Verstandig_Kiezen

Nut en noodzaak van behandeling binnen de KNO

7 november 2016

Vandaag publiceert de Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde vijf verstandige keuzes op het gebied van neus- en keelamandelen bij kinderen, (midden)oorontsteking, bijholteontsteking, snurken of verdenking op een Obstructief Slaapapneu Syndroom.

Banner symposium Zorgevaluatie

Veel belangstelling voor Symposium Zorgevaluatie

7 november 2016

Over het belang van zorgevaluatie (onderzoek naar de effectiviteit van bestaande zorg) zal iedereen het eens zijn. Maar wat is er nodig om het een structurele plek te geven in de medisch-specialistische zorg? Op vrijdag 28 oktober stond deze vraag ter discussie tijdens het Symposium Zorgevaluatie.

Pagina's