Nieuws overzicht

buttons_pensioenaftopping

1 november actiedag in ggz-instellingen

31 oktober 2016

Nagenoeg alle medisch specialisten in dienst van 37 ggz-instellingen voeren op dinsdag 1 november actie. De psychiaters organiseren een patiëntvriendelijke zondagsdienst om ervoor te zorgen dat ze hun pensioengeld terugkrijgen.

De dokter onder vuur

Medische incidenten hebben grote impact op betrokken specialisten

31 oktober 2016

De impact van een medisch incident is groot voor de patiënt, maar ook voor de betrokken medisch specialist, zo blijkt uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten waarop ruim 1700 medisch specialisten hebben gereageerd.

Nieuw onderzoek naar zes ziekenhuisbehandelingen van start

27 oktober 2016

Wat is beter: operatie of gips bij een gebroken pols bij patiënten boven de 65 jaar? Wat is de beste behandeling bij carpaal tunnelsyndroom?

Pensioen

Traject ‘optimaal contracteren’ een voorbeeld in de zorg

21 oktober 2016

‘Het traject kan als voorbeeld dienen voor enkele andere sectoren in de zorg’. Dat heeft directeur-generaal curatieve zorg van VWS Bas van den Dungen gezegd tegen zorgaanbieders van medisch-specialistische zorg en zorgverzekeraars.

operatie

Wat doen wij voor u?

12 oktober 2016

Deze maand lanceert de Federatie Medisch Specialisten haar nieuwe brochure ‘Wat doen wij voor u?’ Hierin leest u op welke manieren de Federatie uw belangen behartigt en voor welke producten en diensten u bij de Federatie terecht kunt.

Visie Medisch Specialist 2025

Hoe ziet u de zorg in 2025?

12 oktober 2016

De werkgroep Medisch Specialist 2025 van de Federatie Medisch Specialisten werkt hard aan een document dat richting zal geven aan de vraag hoe medisch specialisten hun rol en positie in de toekomst zien.

Samen verantwoordelijk voor een veilig opleidingsklimaat

11 oktober 2016

De individualisering van de medisch-specialistische vervolgopleidingen heeft gevolgen voor aios, opleiders en de opleidingsziekenhuizen. Daarbij komen de belangen lang niet altijd overeen. Goed opleiden kan alleen in een klimaat waarin deze verschillende belangen openlijk besproken kunnen worden.

buttons_pensioenaftopping

Oplossingsrichting pensioenaftopping ziekenhuizen nader verkend

10 oktober 2016

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD), werknemersorganisatie FBZ, de Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben opnieuw een gesprek gevoerd over de pensioenaftopping onder leiding van onafhankelijk voorzitter Hans Borstlap.

Frank de Grave Rode Hoed 2016

‘Laat ons afmaken waar we mee bezig zijn’

7 oktober 2016

Frank de Grave keek gisteren tijdens het Rode Hoed Symposium in Amsterdam als vertrekkend voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten nog een laatste keer vooruit: naar de verkiezingen van 2017 waarin de zorg het belangrijkste thema is.

beterzorg.jpg

Bart Chabot en Minister Schippers lanceren campagne

5 oktober 2016

Bart Chabot, ambassadeur van de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’ heeft op 4 oktober in Den Haag samen met minister Edith Schippers de campagne op eigen wijze afgetrapt. Vol overgave gaf hij aan waarom hij ambassadeur van de campagne is geworden.

Pagina's