Nieuws overzicht

onderzoek

Wetenschaps- en innovatieprijs

28 september 2016

De Federatie Medisch Specialisten lanceert een wetenschaps- en innovatieprijs die jaarlijks zal worden uitgereikt. Dit jaar wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist of onderzoeksgroep die zich onderscheidt met relevant en kwalitatief hoogstaand klinisch wetenschappelijk onderzoek’.

marcel_daniels_400x300.jpg

Marcel Daniëls voorgesteld als algemeen voorzitter

27 september 2016

​Het bestuur van de Federatie Medisch Specialisten zal de Algemene Vergadering bij haar volgende bijeenkomst op 15 december voorstellen om cardioloog Marcel Daniëls te benoemen als algemeen voorzitter.

Column Huib Cense: Zorg voor lol in je vak!

22 september 2016

Kroketten bij de overdracht. In geuren en kleuren vertelt de trakterende assistent hoe zij haar eerste incisie en drainage van een perianaal abces heeft verricht. Een mijlpaal die gevierd moet worden.

Verantwoordelijkheid nemen voor kwaliteit van zorg betaalt zich uit

21 september 2016

Tijdens het “Ontbijt met de staatssecretaris” vandaag in Den Haag nodigde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid de veldpartijen uit om weer nieuwe akkoorden te sluiten.

placeholder

KDC behandelde 1.500 dossiers

21 september 2016

In het eerste halfjaar van 2016 behandelde het Kennis- en DienstverleningsCentrum (KDC) van de Federatie Medisch Specialisten en de LAD ongeveer 1.500 dossiers. De meeste vragen (66%) gingen over arbeidsovereenkomsten en aanstellingen.

Medisch_dossier_400x300.jpg

Zorgverzekeraars mogen niet zomaar medische dossiers inzien

15 september 2016

Het voorstel van Minister Schippers van Volksgezondheid dat dinsdag door de Tweede kamer is aangenomen, geeft zorgverzekeraars de mogelijkheid om zonder toestemming van de patiënt zijn of haar medisch dossier in te zien, als ze het vermoeden hebben dat er gefraudeerd wordt.

Pensioenaftopping

Goed eerste gesprek NVZ over pensioenaftopping

13 september 2016

De Federatie Medisch Specialisten, LAD, FBZ en NVZ hebben op vrijdag 9 september het overleg hervat om te komen tot een oplossing voor de problematiek rondom de pensioenaftopping.

Hamming

Nu in ons magazine: “Niemand maakt moedwillig fouten”

13 september 2016

Meer medisch specialisten moeten zich hard maken voor een open, veilige werkcultuur waarin geen plaats is voor schuld en schaamte. Dat stel Jaap Hamming, chirurg en opleider in het LUMC, in de nieuwste editie van De Medisch Specialist.

buttons_pensioenaftopping

“We accepteren geen ‘njet’ van GGZ”

9 september 2016

De ruim 80 psychiaters die op 7 september naar Utrecht kwamen voor de pensioenaftoppingsbijeenkomst lieten er geen misverstand over bestaan: “We laten niet met ons sollen.

registratie

Derde editie van Registratiewijzer gepubliceerd

9 september 2016

De Federatie Medisch Specialisten heeft de Registratiewijzer geüpdatet. De nieuwe versie van de Registratiewijzer is aangepast naar aanleiding van nieuwe beleidsregels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die geldig zijn vanaf 1 januari 2017.

Pagina's