Nieuws overzicht

Overhandiging dure geneesmiddelen

Medisch specialist wil heldere afspraken over dure geneesmiddelen

30 juni 2016

In toenemende mate vormen dure geneesmiddelen een bedreiging voor de kostenbeheersing en toegankelijkheid van de zorg. Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat zij de optimale behandeling krijgen.

Pensioen

Deelname pensioenfonds verplicht voor alle medisch specialisten

28 juni 2016

In maart en april heeft Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS) brieven verstuurd aan medisch specialisten over de verplichte deelname aan het pensioenfonds. Die brieven hebben tot veel reacties geleid.

Belastingdienst - Federatie Medisch Specialisten

Invoering Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DBA) vervangt Verklaring Arbeidsrelaties (VAR)

28 juni 2016

Onlangs is de Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DBA) aangenomen. Als gevolg daarvan is de Verklaring Arbeidsrelaties (VAR) per 1 mei 2016 vervangen door een nieuw systeem van modelovereenkomsten tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer (ZZP’er).

Peter Paul van Benthem en Han Laméris

Peter Paul van Benthem voorzitter Raad Wetenschap en Innovatie

24 juni 2016

​Met ingang van 1 juli 2016 treedt KNO-arts Peter Paul van Benthem aan als voorzitter van de Raad Wetenschap en Innovatie en bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten.

Column Marianne ten Kate-Booij: Balbezit

23 juni 2016

In de week dat deze column verschijnt, gaat het EK alweer de achtste finale in. Hoewel ik persoonlijk niet zoveel met voetbal heb, zie ik om me heen veel mensen aan de tv gekluisterd zitten. Ook mensen die vooraf dachten dat het niet spannend zou zijn “omdat wij niet meedoen”.

actie_pensioenaftopping

2.500 medisch specialisten voeren vandaag actie

21 juni 2016

In 37 ziekenhuizen en 10 revalidatiecentra voeren medisch specialisten vandaag actie. Ze draaien een zondagsdienst. "Harder actievoeren gaat ten koste van de patiënt en dat willen we niet”, aldus Léon Winkel, kinderarts en bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten.

Pensioenaftopping

Zondagsdienst in 47 ziekenhuizen/revalidatiecentra

20 juni 2016

In 47 algemene ziekenhuizen en revalidatiecentra doen op dinsdag 21 juni zo’n 2.500 medisch specialisten en andere zorgprofessionals in dienstverband mee aan een landelijke, patiëntvriendelijke zondagsdienst. Zij voelen zich hiertoe gedwongen, omdat hun werkgever hen niet serieus neemt.

Damiaan_Denys

De Medisch Specialist Magazine: psychiaters op zoek naar hun identiteit

17 juni 2016

De wetenschappelijke fundamenten van de psychiatrie staan op losse schroeven. Zowel de beroepsgroep als de buitenwereld stellen kritische vragen over wat de psychiater nu eigenlijk doet.

Thuisarts.nl Federatie Medisch Specialisten

Thuisarts.nl start betrouwbare informatie over medisch-specialistische zorg

13 juni 2016

Vanaf vandaag is onafhankelijke en betrouwbare informatie over de medisch-specialistische zorg te vinden op de publiekswebsite Thuisarts.nl.

Medisch specialisten verdeeld over opname gesprek tussen arts en patiënt

8 juni 2016

Medisch specialisten zijn verdeeld over de voor- en nadelen van de telefonische opname van het gesprek tussen arts en patiënt in de spreekkamer. Dat blijkt uit een enquête die de Federatie Medisch Specialisten in samenwerking met het KRO/NCRV radio 1 programma De Ochtend heeft gehouden.

Pagina's