Nieuws overzicht

berekening

Verrekening parttimeproblematiek vindt plaats in mei 2016

25 april 2016

In februari lieten we u weten dat de parttimeproblematiek tot een minimum is gereduceerd. PFZW gaat de gewerkte uren tijdens diensten meetellen bij de berekening van de deeltijdfactor, die bepalend is voor de pensioenopbouw.

bijeenkomst_pensioenaftopping

Medisch specialisten: de maat is vol

21 april 2016

“De maat is vol”. Dat zeggen de bijna 300 medisch specialisten in dienstverband die op 20 april aanwezig waren op een bijeenkomst over pensioenaftopping. De Federatie Medisch Specialisten en de LAD organiseerden de bijeenkomst.

Blijf investeren in gezamenlijkheid

11 april 2016

Van een vereniging met individuele leden naar een Federatie van 32 wetenschappelijke verenigingen met een achterban van ruim 20000 leden.

marcel_daniels_400x300.jpg

Marcel Daniëls op radio 1: verbeter gesprek tussen arts en patiënt

8 april 2016

“Arts en patiënt hebben beiden baat bij hele goede communicatie in de spreekkamer,” aldus bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten en cardioloog Marcel Daniëls op radio 1 vanochtend. Hij pleit voor continue aandacht voor het goed laten verlopen van een gesprek tussen arts en de patiënt.

VMSD

Masterclass VMSD: niet managen, maar besturen

6 april 2016

Hoe zorg je als medisch specialist dat je invloed hebt op de koers van je ziekenhuis en regie hebt over de zorg? Die vragen vormden de rode draad tijdens de Masterclass VMSD, die de Federatie Medisch Specialisten en de LAD op 31 maart voor de tweede keer organiseerden.

Pensioenaftopping

Medisch specialisten laten pensioen niet lopen

5 april 2016

In vier ziekenhuizen staken medisch specialisten in dienstverband vanaf deze week hun deelname aan bepaalde overleggen. Ze doen dit, omdat hun werkgever niet met een fatsoenlijke oplossing is gekomen voor de compensatie van de pensioenaftopping.