Nieuws overzicht

Onderhandelen

Onderhandelen doet u zo

31 maart 2016

​Medisch specialisten behandelen niet alleen, ze onderhandelen ook steeds vaker. Ze zijn meer betrokken bij het management van hun eigen medische staf en dat van het ziekenhuis.

handtekening zetten

Contractering versnellen en verbeteren

31 maart 2016

Zorgaanbieders in de medisch-specialistische zorg (MSZ) en zorgverzekeraars zijn samen verantwoordelijk voor voldoende zorg tegen een goede prijs én voor duidelijkheid over welke zorg verzekeraars vergoeden.

Bijeenkomst_Oncologie_

Oncologische zorg onder de loep

30 maart 2016

Ruim 150 patiënten, zorgverleners, zorgaanbieders, farmaceuten en toezichthouders hebben op 22 maart de zorg van 10 oncologische aandoeningen onder de loep genomen.

Pensioenaftopping

Online handtekeningenactie ggz

30 maart 2016

GGZ Nederland blijft vasthouden aan het standpunt dat er geen ruimte is om te onderhandelen over compensatie van de pensioenaftopping. De LAD en de Federatie Medisch Specialisten vinden dat niet acceptabel en zijn daarom een online handtekeningenactie gestart. Werkt u in de ggz?

VMSD

Opnieuw kortere opleidingsduur uitstromende aios

25 maart 2016

De aios die in 2015 uitstroomden, zijn gemiddeld 2,24 maanden sneller opgeleid dan nominaal. Daarmee is de gemiddelde opleidingsduur gelijk aan die van 2014, maar bijna een halve maand sneller dan in 2013.

SOM

Wv-en delen ervaringen en aanpak opleidingsplan

25 maart 2016

Vanuit het Federatieproject Individualisering Opleidingsduur worden maar liefst 21 concilia van wetenschappelijke verenigingen ondersteund bij het herzien van hun opleidingsplan. Al deze concilia willen hun aios bekwaam kunnen verklaren op relevante beroepsactiviteiten.

VRA

IGZ positief over kwaliteit gerichte houding revalidatiecentra

22 maart 2016

Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) blijkt dat in de klinische revalidatiecentra aan de meeste randvoorwaarden voor goede zorg wordt voldaan.

IGZ

Kwaliteit en veiligheid in particuliere klinieken

18 maart 2016

Patiënten moeten er op kunnen vertrouwen dat de medisch-specialistische zorg van een goede kwaliteit is, of dit nu in het ziekenhuis of in een particuliere kliniek is.

Radar

Tros Radar maandag 21 maart over pijn na liesbreukoperaties

18 maart 2016

Aanstaande maandag 21 maart om 20.30 uur op NPO 1 zal het programma Tros Radar aandacht besteden aan pijn na liesbreukoperaties. In dit programma komen naast patiënten, ook chirurgen aan het woord. Het betreft Rudi Roumen en Marc Scheltinga, chirurgen uit het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Pensioenaftopping

GGZ Nederland houdt vast aan standpunt

18 maart 2016

Werknemersorganisaties hebben vrijdag 11 maart een regulier overleg gevoerd met GGZ Nederland. FBZ, de formele cao-partij, heeft daar namens de LAD en Federatie Medisch Specialisten wederom de pensioenaftopping geagendeerd.

Pagina's