Nieuws overzicht

berekening-factuur-pensioenaftopping

Doorbraak parttimeprobleem pensioenaftopping

26 februari 2016

Voor zo’n 2000 medisch specialisten met een deeltijd dienstverband is er een doorbraak in het pensioenaftoppingsprobleem. De onevenredige impact van de fiscale beperkingen in de pensioenopbouw voor deze parttimers is tot een minimum gereduceerd.

Invitational

Opleiden in patiëntveiligheid: kijk naar wat goed gaat

19 februari 2016

“De mindset over veiligheid moet niet vanuit falen benaderd worden, maar juist vanuit de zaken die goed gaan”. Dat was de boodschap van de Deense hoogleraar dr. Erik Hollnagel, auteur van tientallen boeken over veiligheidsmanagement, tijdens de invitational ‘Opleiden in patiëntveiligheid’.

Functioneren

Meer aandacht voor optimaal functioneren

15 februari 2016

Dit stelt de Federatie Medisch Specialisten naar aanleiding van het rapport van IQ healthcare en het Radboudumc over verantwoord functioneren en verminderd functioneren van zorgverleners.

Opleidingsetalage: vernieuwd en op eigen benen

10 februari 2016

De Opleidingsetalage was tot voor kort een project met subsidie vanuit VWS. Die projectstatus is inmiddels afgerond, maar de Opleidingsetalage gaat door.

Pensioenaftopping

Bijeenkomst pensioenaftopping ggz

3 februari 2016

​Onlangs heeft FBZ (de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg*) een gesprek gehad met GGZ Nederland over de pensioenaftopping. Dat gesprek verliep weinig hoopvol, omdat er volgens GGZ Nederland onvoldoende juridische en financiële gronden zijn om werknemers te compenseren.