Nieuws overzicht

Schippers

Minister Schippers: meer aandacht voor governance

27 januari 2016

​Ziekenhuizen en Medisch Specialistische Bedrijven (MSB’s) moeten meer tijd aan governance besteden. Dat zegt minister Schippers in een reactie op een rapport van onderzoeksbureau Tias over de invloed van integrale bekostiging.

igz-Resultaat_telt_2014

Succes door samenwerken - Het Resultaat Telt Ziekenhuizen 2014

25 januari 2016

Dit jaar staat de jaarlijkse publicatie van het rapport Het Resultaat Telt Ziekenhuizen in het teken van samenwerking.

antibioticaresistentie

Campagne antibioticaresistentie gestart

21 januari 2016

Met de boodschap ‘Antibiotica is geen antigriep’ is het ministerie van VWS vandaag een publiekscampagne over antibioticaresistentie gestart. De campagne wil bewustwording en kennis bij het grote publiek vergroten over de werking en het gebruik van antibiotica.

MSB_400x300.jpg

MSB: focus op integratie, kwaliteit en innovatie

18 januari 2016

In 2015 stond het inrichten van een nieuwe organisatiestructuur centraal voor Medisch Specialistische Bedrijven (MSB’s) in het ziekenhuis. Dit jaar zal in het teken staan van verdere integratie en focus op kwaliteit en innovatie.

LUMC_400x300

Ruzie tussen medisch specialisten onacceptabel

15 januari 2016

In het LUMC zijn transplantatie-operaties stil gelegd, zo bleek gisteren uit berichtgeving in de media. Een ruzie tussen chirurgen was hiervan de oorzaak.

Pensioenaftopping

Pensioenaftopping leeft ook in ggz

15 januari 2016

Dat ook psychiaters zich zorgen maken over de gevolgen van de pensioenaftopping, bleek wel tijdens de bijeenkomst die de Federatie Medisch Specialisten en de LAD op 12 januari organiseerden bij GGZ Rivierduinen in Leiden.

Pillen

Onmiddellijk oplossing voor schildklierpatiënten

15 januari 2016

Het tekort van het geneesmiddel Thyrax door de verhuizing van de geneesmiddelenfabrikant Aspen Pharma Trading is zorgwekkend en er moet onmiddellijk een oplossing komen. Dat stelt de Federatie Medisch Specialisten.

AMC_Amsterdam

Veilig opleidingsklimaat belangrijke voorwaarde voor patiëntveiligheid

13 januari 2016

​Het opleidingsklimaat op de KNO-afdeling in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is al jaren niet in orde volgens een kritisch visitatierapport van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Het rapport is in handen van het televisieprogramma ZEMBLA.

AMS

Maak werk van gezond en veilig werken

13 januari 2016

Per 1 januari 2016 is de nieuwe Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in dienstverband (AMS) van kracht. De AMS geldt voor de ruim 3.000 medisch specialisten in dienstverband van algemene ziekenhuizen.

registratie

Zoek naar oplossing voor registratielast

12 januari 2016

​We kunnen niet meer zonder registraties, vindt de Federatie Medisch Specialisten. Tegelijkertijd constateert de Federatie dat door de forse toename van het aantal registraties de balans tussen de voordelen en de lasten van registreren verstoord raakt.

Pagina's