Nieuws overzicht

3_goede_vragen

Website ‘3 goede vragen’ gereed

30 november 2015

Met 3 goede vragen kunnen patiënten en artsen het gesprek in de spreekkamer verbeteren en samen beslissen. Vanaf deze week is de website over de 3 goede vragen officieel klaar. Artsen en patiënten kunnen hier posters, folders en banners downloaden met informatie over 3 goede vragen.

Seminar MSB: Genezen en besturen combineren?

27 november 2015

‘Heeft de integrale bekostiging geleid tot een beter perspectief op kwaliteit en kostenbeheersing?’ Die vraag stelde prof. dr. Pauline Meurs bij de start van het seminar ‘MSB, Genezen en besturen combineren’.

whatsapp

WhatsApp waardevol, beveiliging een must

27 november 2015

Artsen gebruiken app-diensten op het werk vooral voor contact met collega’s. Er gaan in beperkte mate ook foto’s van wonden, diagnoses en second opinions over en weer. Dit blijkt uit onderzoek onder het KNMG Artsenpanel.

NVvP_overhandiging_400

GGZ-agenda aangeboden aan minister Schippers

27 november 2015

De Nederlandse vereniging voor Psychiatrie (NVvP) heeft samen met een aantal andere partijen in de geestelijke gezondheidszorg de ‘Agenda voor transparantie en gepast gebruik’ geschreven.

RGS

Tijdelijke tariefsverhoging RGS

24 november 2015

De tarieven voor registratie, herregistratie en erkenningen van aios, medisch specialisten en opleidingsinstellingen stijgen per 1 januari 2016 met 15%. Dat heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) van de KNMG vandaag bekendgemaakt.

VMSD

Masterclass VMSD: handvatten voor positionering

20 november 2015

‘Besturen is iets anders dan managen’, dat is één van de lessen die aan bod kwamen tijdens de ‘Masterclass VMSD’ afgelopen woensdag in Utrecht.

Carina_Hilders

Meer medische professionals nodig in managementfuncties

20 november 2015

Om de zorg in de toekomst hoogwaardig, toegankelijk en betaalbaar te houden moeten medisch professionals meer managementfuncties binnen de zorg gaan bekleden. Dat betoogt prof.dr. Carina Hilders in haar oratie ‘Tijd voor Medisch Leiderschap’.

Pillen

Vergoedingslijst doorgeleverde apotheekbereidingen bekend

20 november 2015

De zorgverzekeraars hebben een landelijke lijst vastgesteld van apotheekbereidingen die per 1 januari 2016 vergoed worden. Alle zorgverzekeraars gaan deze lijst hanteren, waarmee er een einde komt aan onduidelijkheid voor patiënten over de vergoeding van bepaalde geneesmiddelen.

Verstandig_Kiezen

Verstandige Keuzes binnen de cardiologie

19 november 2015

​De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) heeft een aantal aanbevelingen gepubliceerd voor patiënten met hartaandoeningen. De aanbevelingen, zogenaamde ‘Verstandige Keuzes,’ hebben vooral betrekking op het al dan niet inzetten van diagnostische onderzoeksmethoden bij hartaandoeningen.

kindermishandeling

Aanpassing meldcode kindermishandeling helpt kind in nood niet

19 november 2015

Volgens artsenfederatie KNMG heeft een aanpassing van de meldcode voor kindermishandeling een averechts effect. De VVD en PvdA willen met een coalitieafspraak de meldcode kindermishandeling aanpassen, zodat een verkapte meldplicht werkelijkheid wordt.

Pagina's