Nieuws overzicht

handreiking.jpg

Handreiking voor lokale opvolger Document Medische Staf

30 september 2015

Met de komst van Medisch Specialistische Bedrijven (MSB’s) en de nieuwe Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS) kan in ziekenhuizen behoefte ontstaan aan een nieuwe overeenkomst om de verhouding tussen medische staf en raad van bestuur te regelen.

Verstandig_Kiezen

Verstandige keuzes bij het aanvragen en interpreteren van laboratoriumdiagnostiek

29 september 2015

De Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC) heeft een aantal aanbevelingen gepubliceerd voor het aanvragen en interpreteren van laboratoriumdiagnostiek.

Pillen

Artsen blijven zich inzetten voor optimale behandelingen

25 september 2015

Patiënten moeten kunnen vertrouwen op de meest optimale behandeling, en daarbij mag de prijs van de behandeling nooit leidend zijn. Een rondgang onder ruim 1300 medisch specialisten laat zien dat artsen nog altijd volgens dit principe handelen.

Borstimplantaat

Artsen geïnformeerd over schorsen implantaten Silimed

24 september 2015

Artsen die de implantaten gebruiken van de Braziliaanse fabrikant Silimed zijn door hun beroepsvereniging geïnformeerd over de schorsing van het CE-keurmerk van deze medische hulpmiddelen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft vandaag de schorsing bekend gemaakt.

Pensioenaftopping

Laag bod NVZ pensioenaftopping: wij zijn aan zet!

18 september 2015

Op 9 september spraken de Federatie Medisch Specialisten en de LAD opnieuw met de NVZ over de problemen rondom pensioenaftopping. Het gesprek had geen bevredigend resultaat.

kosten.jpg

Continue aandacht voor kwaliteit leidt tot beheerste zorguitgaven

16 september 2015

​Voor het tweede opeenvolgende jaar maken medisch specialisten samen met patiënten, ziekenhuizen en zorgverzekeraars waar wat ze hebben afgesproken in het zorgakkoord met de minister.

verstandig_kiezen

Verstandige keuzes binnen de neurologie

15 september 2015

De Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) heeft een aantal aanbevelingen gepubliceerd voor patiënten met neurologische aandoeningen. De aanbevelingen hebben allen betrekking op het al dan niet inzetten van diagnostische onderzoeksmethoden bij neurologische aandoeningen.

wachtruimte

Medisch specialisten: patiëntveiligheid niet in geding bij wachttijden ziekenhuizen

4 september 2015

Recente berichtgeving in de media wijst op een toename van de wachttijden in de ziekenhuizen. Het gaat alleen over wachttijden voor electieve ingrepen en niet over spoedingrepen. Spoedoperaties gaan altijd voor.

AMS

Tekst nieuwe AMS beschikbaar

3 september 2015

De tekst van de nieuwe AMS is nu ook beschikbaar via onze site. Deze zomer lieten we u al weten dat de doorvertaling van het Cao-akkoord Ziekenhuizen in de AMS is afgerond en dat de AMS officieel ingaat op 1 januari 2016. De tekst van de nieuwe AMS is nu ook beschikbaar via onze site.