Nieuws overzicht

Pensioenaftopping

Pensioenaftopping leeft bij medisch specialisten

25 juni 2015

Dat medisch specialisten in dienstverband zich zorgen maken over de pensioenaftopping, werd overduidelijk tijdens de vervolgbijeenkomst die de Federatie Medisch Specialisten en de LAD op woensdag 24 juni in Utrecht organiseerden.

Health App Awards 2015

Thuisarts wint juryprijs Health app award 2015

24 juni 2015

De app ‘Thuisarts’ heeft de juryprijs van de Health App Award 2015 gewonnen. De prijs is vanmiddag uitgereikt op het congres ‘Digitale ontwikkelingen in de zorg’.

SOM_Invitational

EPA’s: bouwstenen voor nieuw opleidingsplan

24 juni 2015

Het goed en eenduidig vaststellen van de ontwikkeling van aios is cruciaal om competentiegericht op te kunnen leiden. Entrustable Professional Activities (EPA’s) zijn hiervoor in de praktijk een bruikbaar hulpmiddel.

Dermatologen komen met ‘Verstandige Keuzes’ bij spataderen en eczeem

23 juni 2015

Spataderen moeten alleen behandeld worden bij klachten. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) in haar lijst van ‘Verstandige Keuzes bij spataders en open been’.

Medicijnen

Federatie start onderzoek onder medisch specialisten naar problemen rond dure therapieën

19 juni 2015

De Federatie Medisch Specialisten maakt zich grote zorgen over de bekostiging van dure behandelingen, in het bijzonder van dure geneesmiddelen.

medische_gegevens

Overdracht van patiëntgegevens behoeft verbetering

18 juni 2015

Afgelopen jaren zijn veel inspanningen verricht om patiëntgegevens tussen diverse zorginstellingen goed over te dragen. Ondanks deze inspanningen is er nog veel verbetering mogelijk.

nvkg_overhandiging

Klinisch geriaters presenteren wetenschapsagenda ouderengeneeskunde

17 juni 2015

Gisteren heeft de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) hun wetenschapsagenda aan minister Schippers van Volksgezondheid aangeboden. Deze agenda bestaat uit een top tien van onderwerpen binnen de ouderengeneeskunde waarvoor onderzoek dringend nodig is.

Farma

Noodzaak voor transparantieregister diagnostica

15 juni 2015

Medisch specialisten moeten altijd transparant zijn over hun banden met de industrie. Dit is nodig om te voorkomen dat er twijfel kan ontstaan over het doen van onderzoek en de uitkomsten daarvan.

Transparant

Aantoonbare verbetering patiëntenzorg door registratie medisch specialisten

10 juni 2015

Medisch specialisten gaan met eigen kwaliteitsmetingen naar buiten. De behandelresultaten voor darm-, slokdarm- en maagkanker worden binnenkort door de Federatie Medisch Specialisten, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen aangeboden aan het Zorginstituut Nederland.

akkoord

LAD bereikt onderhandelaarsakkoord voor nieuwe Cao UMC

10 juni 2015

Tijdens de vijfde onderhandelingsronde hebben LAD/CMHF en de andere werknemersorganisaties in de vroege ochtend van 10 juni 2015 met werkgeversorganisatie NFU een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe Cao UMC. Er is een looptijd overeengekomen van 1 april 2015 tot 1 januari 2018.

Pagina's