Nieuws overzicht

LHV

Voorstel LHV wijziging marktwerking in de gezondheidszorg vooruitstrevend

27 mei 2015

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) vindt dat huisartsen niet meer onder de Mededingingswet zouden moeten vallen, omdat die samenwerking tussen huisartsen belemmert. De LHV presenteerde gisteren het plan “Bewegingsruimte voor de huisartsenzorg” aan minister Schippers van Volksgezondheid.

Health App Awards 2015

Finalisten Health app award 2015 bekend

21 mei 2015

De jury van de Health app award 2015 heeft dit jaar zes finalisten geselecteerd. De leden van de jury waren zo onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen dat zij besloten niet vijf, maar zes finalisten te selecteren.

Transparant

KNMG informeert consument over risico’s gezondheidschecks

12 mei 2015

Steeds meer mensen maken gebruik van health checks. Dit zijn testen ter bepaling van toekomstige gezondheidsrisico’s. Het aanbod van preventief medisch onderzoek, ook wel bodyscan, gezondheidscheck, medische check up, of health check genoemd, neemt snel toe.

Zorginstituut_400x300.jpg

Medisch-specialistische richtlijnen voorgedragen aan Zorginstituut

1 mei 2015

Vandaag zijn 120 medisch-specialistische richtlijnen van de Federatie Medisch Specialisten in het Register van Zorginstituut Nederland opgenomen. De ontsluiting van deze richtlijnen maakt deel uit van de plannen van minister Schippers in het Jaar van de Transparantie.