Nieuws overzicht

Congres_Samen_Beslissen

Succesvol congres 'Samen Beslissen'

30 maart 2015

Op donderdag 26 maart 2015 organiseerden de Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie NPCF en Zorgvisie in Utrecht een goed bezocht congres dat geheel in het teken stond van 'samen beslissen in de spreekkamer'.

Samen_Beslissen

Samen beslissen, hoe doe je dat?

25 maart 2015

Opereren of toch maar even afwachten? Fysiotherapie of rusten? Een nieuwe knie, of eerst een brace? Wie beslist in de spreekkamer? Is het de dokter? Of toch de patiënt om wie het gaat? En kan het ook nog anders? Kunnen ze er samen uit komen?

ZonMw

ZonMw: investeer in effectiviteitsonderzoek behandeling

24 maart 2015

De overheid, zorginstellingen en zorgverzekeraars moeten samen investeren in onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen. Immers, elke euro die geïnvesteerd wordt, levert naast een verbetering van de kwaliteit van zorg, drie euro aan besparingen op.

Borstimplantaat

Borstreconstructie na borstkanker standaard in behandelplan

23 maart 2015

Vrouwen met borstkanker krijgen voortaan de mogelijkheid om direct nadat hun borst is weggehaald, een borstreconstructie te laten uitvoeren. Tot op heden zijn er veel onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen, in het moment waarop een eventuele reconstructie wordt uitgevoerd.

Medicijnen

Deel apotheekbereidingen tijdelijk weer vergoed

20 maart 2015

Een deel van de op maat gemaakte medicatie die per 1 maart niet meer werden vergoed, wordt tot 31 mei weer vergoed. In die periode overleggen zorgverleners, patiëntenorganisatie NPCF en zorgverzekeraars over de definitieve vergoedingsstatus voor deze medicijnen.

heupprothese

Knie- en heupprothesen: cijfers en feiten in beeld

19 maart 2015

Wie een gewrichtsprothese krijgt, kan erop vertrouwen dat dit zorgvuldig gebeurt. Na de operatie worden de gegevens over de gewrichtsprothese en over de operatie geregistreerd in de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten, de LROI.

Pensioen

2 april: bijeenkomst pensioenaftopping

13 maart 2015

De Federatie Medisch Specialisten en Artsenwerknemersorganisatie Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) organiseren op donderdag 2 april 2015 in de Domus Medica in Utrecht een informatiebijeenkomst over ontwikkelingen die van grote invloed zijn op het pensioen van medisch specialist

Receptprijs

Receptprijs-app uitgebreid met informatie over vergoeding geneesmiddelen

13 maart 2015

Zorginstituut Nederland heeft de Receptprijs-app overgenomen van de Federatie Medisch Specialisten en de app aangevuld met informatie over de vergoeding van geneesmiddelen.

Medicijnen

Stopzetten vergoeding op maat gemaakte medicatie onverantwoord

11 maart 2015

Zorgverzekeraars hebben per 1 maart 2015 de vergoeding van 105 afzonderlijke medicijnpreparaten stopgezet. Het betreft bereidingen van geneesmiddelen die niet standaard in de handel zijn maar specifiek en op maat voor de patiënt worden bereid in de apotheek.

ouderenzorg

Passende zorg in de laatste levensfase: niet alles wat kan, hoeft

5 maart 2015

Hoe bereiken we in Nederland dat mensen in de laatste periode van hun leven passende zorg krijgen, die past bij hun wensen? Het vandaag verschenen rapport Niet alles wat kan, hoeft biedt handvatten.

Pagina's