Nieuws overzicht

Wetenschappelijke verenigingen stemmen unaniem in met Federatie Medisch Specialisten

19 december 2014

De Federatie Medisch Specialisten is vanaf 1 januari 2015 een feit. Alle wetenschappelijke verenigingen stemden in met het lidmaatschap van de Federatie Medisch Specialisten. De Orde van Medisch Specialisten (OMS) had gisteren de laatste Algemene Vergadering.

Ondertekening

LAD en Federatie Medisch Specialisten tekenen samenwerkingsovereenkomst

12 december 2014

De LAD en de nog op te richten Federatie Medisch Specialisten hebben op 11 december 2014 de samenwerkingsovereenkomst getekend. Met dit heuglijke feit is de samenwerking van LAD en Federatie Medisch Specialisten voor de medisch specialisten officieel vastgelegd.

Radar

OMS steunt het gebruik van vragenlijsten om patiënten goed te informeren over implantaten

9 december 2014

In Tros Radar gisteren stond de ondeugdelijke keuring voor toelating van nieuwe medische hulpmiddelen voor de tweede keer centraal. In de uitzending van vorige week werd aangetoond hoe Europese keuringsinstanties een mandarijnennetje eenvoudig goedkeurden als bekkenbodemmatje.

Carina Hilders

Carina Hilders benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Medisch Management en leiderschap'

1 december 2014

Bij het instituut Beleid & Management der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam is Carina Hilders per 1 november 2014 benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Medisch Management en Leiderschap’.