Nieuws overzicht

Patiëntendossiers slachtoffers vlucht MH17: rechtstreeks aan politie

22 juli 2014

Artsen die een verzoek krijgen van nabestaanden van passagiers van vlucht MH17 om patiëntgegevens van de overledene, kunnen een kopie van gegevens die voor identificatie relevant zijn afgeven aan de politie.

Arts en patiënt samen verantwoordelijk voor gepast gebruik van zorg

21 juli 2014

In een internationaal manifest leggen ten minste 10 landen vast wat zij gaan doen aan het stimuleren van gepast gebruik van zorg. Zowel artsen als hun patiënten spelen hierbij een belangrijke rol.

SOM

Website over individualisering opleidingsduur gelanceerd

17 juli 2014

Vandaag is de gezamenlijke website Specialistenopleiding Op Maat (SOM) online gegaan.

Modellen samenwerkingsovereenkomst aangevuld

11 juli 2014

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) heeft de modellen voor een samenwerkingsovereenkomst voor medisch specialisten in vrij beroep en de raad van bestuur in het ziekenhuis aangevuld.

UMC-medewerkers blijven bij ABP

7 juli 2014

De geplande overstap per 1 januari 2015 van de umc's van pensioenfonds ABP naar PFZW gaat niet door. Er is door alle betrokken partijen hard aan gewerkt om deze overgang mogelijk te maken. Echter, het is niet gelukt om binnen het gestelde tijdspad aan alle voorwaarden te voldoen.

Positieve uitslag stemming nieuwe AMS: leden en bestuur stemmen in

3 juli 2014

Van donderdag 12 juni tot en met vrijdag 27 juni 2014 konden medisch specialisten in dienstverband bij algemene ziekenhuizen (LAD/OMS-leden) deelnemen aan de ledenraadpleging voor de nieuwe AMS.