Nieuws overzicht

Patiëntveiligheid ook geregeld in nieuwe samenwerkingsvormen

26 juni 2014

De regionale dagbladen kopten deze week: “Ziekenhuizen vrezen voor hun zorg als specialisten voor zichzelf beginnen. Ziekenhuis minder veilig”. Janko de Jonge, bestuurslid van de OMS, zei hierover tijdens een debat van Medisch Contact gisteren in Amsterdam: "Volstrekte onzin.

Nieuwe AMS regelt betrokkenheid en verantwoordelijkheid medisch specialist in dienstverband

11 juni 2014

Strategisch betrokkenheid van medisch specialisten in dienstverband bij ontwikkelingen binnen het ziekenhuis. Dat is één van de concrete resultaten van de vernieuwde arbeidsvoorwaardenregeling (AMS) voor de medisch specialist in dienstverband in algemene ziekenhuizen.

Verstandig kiezen in de zorg is internationale kwestie

10 juni 2014

Niet alleen in Nederland maken artsen werk van verstandig kiezen in de zorg. In tientallen andere landen zijn er diverse initiatieven die de kwaliteit van zorg verbeteren en tegelijkertijd de kosten terugdringen.

Waarborgen van belang bij akkoord vrije artsenkeuze

6 juni 2014

De financiële drempels mogen niet te hoog zijn bij de keuze voor een restitutiepolis. De Orde van Medisch Specialisten (OMS)vindt het belangrijk dat alle verzekerden, ongeachte het soort polis, toegang hebben tot goede, veilige en betaalbare zorg.

Kwaliteits- en doelmatigheidsagenda naar Tweede Kamer

5 juni 2014

De minister van VWS heeft gisteren de kwaliteits- en doelmatigheidsagenda naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze agenda getiteld “Verbinden, verbeteren, borgen” staan concrete initiatieven om de zorg voor de patiënt verder te verbeteren en tegelijkertijd de stijgende zorgkosten te beheersen.

Blog: Huwelijk

4 juni 2014

Een goede vriend van mij heeft een samengesteld gezin. Hij heeft twee puberende dochters van 14 en 16 jaar, zijn vrouw heeft uit een eerder huwelijk twee jongens van 12 en 14 jaar. Het is een gelukkig en harmonieus gezin, maar natuurlijk is de samenstelling niet bepaald zonder hobbels gegaan.

Blog: De zorgvraag moet centraal staan

4 juni 2014

In mijn vrije tijd bak ik graag brood. Ik houd van het mengen van allemaal lekkere ingrediënten, het rijzen van het deeg, de heerlijke geur als het brood de oven uit komt, en hoe mijn kinderen ervan smullen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Was het in de zorg ook maar zo simpel.

OMS tegen staking door medisch specialisten

2 juni 2014

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) steunt de oproep tot staking van enkele huisartsen vanwege de mogelijke wijziging van artikel 13 niet. Net als federatiepartners KNMG en LHV vindt de OMS de oproep tot staking voorbarig en niet in het belang van de patiënt.