Nieuws overzicht

Medisch specialisten op zoek naar meer bewijs voor behandelingen

22 februari 2014

‘Medisch specialisten gaan op grote schaal de effectiviteit van behandelingen onderzoeken.

Uitnodiging informatiebijeenkomsten voor medisch specialisten in dienstverband

21 februari 2014

Op welke onderwerpen zetten de OMS en de LAD in tijdens de huidige onderhandelingen over een nieuwe Arbeidsvoorwaardenregeling voor Medisch Specialisten (AMS)? Wat zijn de organisatiemodellen 2015 en wat kunnen deze betekenen voor uw positie als medisch specialist in dienstverband?

Medisch Contact: ‘Declaratierecht weg, specialisten vol vragen’

19 februari 2014

‘Medisch specialisten die vrij ondernemer zijn en dat na 2015 willen blijven, hebben flink wat werk te doen’, schrijft Medisch Contact deze week.

Ding mee naar de IGZ ZorgVeiligPrijs

19 februari 2014

Het waarborgen en verbeteren van de patiëntveiligheid staat hoog op de agenda van de OMS, wetenschappelijke verenigingen en andere veldpartijen. Er worden momenteel veel initiatieven ontwikkeld rondom dit onderwerp.

Gezond en veilig werken centraal tijdens onderhandelingen over nieuwe AMS

14 februari 2014

Verantwoorde werktijden en gezonde roosters zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Daarover zijn werknemersorganisaties LAD en OMS en werkgeverorganisatie NVZ het eens.

OMS-bestuurder Daniëls reageert op uitspraak Jansen Steur

13 februari 2014

De rechter veroordeelde ex-neuroloog Jansen Steur eerder deze week tot drie jaar gevangenisstraf. OMS-bestuurder Marcel Daniëls reageerde tegenover diverse media op de uitspraak.

OMS spoort leden aan tot nemen regie voor behoud ondernemerschap

13 februari 2014

Medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren staan voor een belangrijke keuze. De hamvraag is of zij hun ondernemerschap willen en kunnen blijven behouden binnen aangepaste financiële regels per 2015.

Els Borst: een sterke en bevlogen minister van Volksgezondheid

12 februari 2014

De Orde van Medisch Specialisten is ontdaan door het plotselinge overlijden van Els Borst. Els Borst was van 1994-2002 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het eerste en tweede kabinet onder premier Kok.

Samenwerken en samen beslissen levert winst voor patiënt

11 februari 2014

Vorige week nog is er een voorzichtige stap gezet naar betere informatievoorziening voor patiënten. Ook is het dankzij alle inspanningen een kwestie van een paar maanden voordat patiënten een begrijpelijk kostenoverzicht ontvangen.Blog Wilna Wind Skipr

OMS bezorgd over plannen zorgverzekeraars voor de concentratie acute zorg

7 februari 2014

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) maakt zich grote zorgen over de signalen die zij ontvangt over de wijze waarop de zorgverzekeraars omgaan met de inkoop van acute zorg. Dit kan mogelijk verstrekkende consequenties hebben voor de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Pagina's