Nieuws overzicht

OMS, VvAA en LOGEX ondersteunen medisch specialisten

29 januari 2014

Per 2015 verandert er voor de medisch specialist vrij beroepsbeoefenaar veel. Vanaf dan worden ziekenhuizen en medisch specialisten integraal bekostigd. Dit verandert de verhouding tussen de medisch specialist vrij beroepsbeoefenaar en het ziekenhuis.

Ziekenhuiszorg in Nederland verder verbeterd

29 januari 2014

De zorg in Nederlandse ziekenhuizen is in 2012 verder verbeterd. Wel blijven er op regionaal niveau verschillen zichtbaar in de kwaliteit van de zorg. Dit blijkt uit recente rapporten van onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en KWF Kankerbestrijding.

Op weg naar strategische betrokkenheid van medisch specialisten in dienstverband

24 januari 2014

Op 22 januari 2014 hebben de LAD en de OMS met de NVZ overlegd over de vernieuwing van de AMS. We zijn in een afrondende fase beland voor het statuut voor medisch specialisten in dienstverband.

Netwerk Medisch Specialisten Patiëntveiligheid aan de slag met handhygiëne

24 januari 2014

Gisteren vond de tweede bijeenkomst van het Netwerk Medisch Specialisten Patiëntveiligheid plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van handhygiëne.

Ziekenhuissector maakt zich sterk voor correcte declaraties

15 januari 2014

Medisch specialisten en ziekenhuizen spannen zich steeds meer in om onjuiste declaraties te voorkomen. “We balen van het beeld in de media dat specialisten bewust te hoge declaraties zouden indienen.

Keuzehulp voor arts en patiënt bij aanpak prostaatvergrotingen

15 januari 2014

Verschillen in gekozen behandelmethoden (praktijkvariatie) bij goedaardige vergrotingen van de prostaat is het gevolg van een grijs gebied waarbij niet duidelijk is wanneer welke behandeling het verstandigste is.

Psychiaters en OMS: Bezwaar tegen verlaagde tarief rijbewijskeuringen

10 januari 2014

Het CBR waarschuwde vandaag voor wachtlijsten voor mensen die een herkeuring voor het rijbewijs nodig hebben. Psychiaters zijn terughoudend met rijbewijskeuringen vanwege het nieuwe verlaagde tarief dit jaar.