Nieuws overzicht

Leden OMS herbenoemen voorzitters De Grave en Daniëls

29 november 2013

De Algemene Ledenvergadering van 28 november 2013 heeft met algemene instemming Frank de Grave, algemeen voorzitter van de OMS en Marcel Daniëls, bestuurslid en voorzitter van de Raad Kwaliteit, herbenoemd voor een termijn van drie jaar.

Medisch Contact: Specialisten samen in federatie

26 november 2013

Als de ledenraden en -vergaderingen ermee instemmen, gaan alle wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten samen een federatie vormen. De Orde van Medisch Specialisten zal opgaan in deze club, en het federatiebureau vormen.

Patiëntveiligheid in ziekenhuizen fors verbeterd

18 november 2013

De Nederlandse ziekenhuizen zijn veiliger geworden. De potentieel vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen is de afgelopen jaren met meer dan de helft gedaald. Dat blijkt uit onderzoek dat NIVEL en EMGO+/VUmc vandaag publiceerden.

Optimaliseren dienstoverdrachten staat centraal in Nationale Week van de Patiëntveiligheid

15 november 2013

  In ziekenhuizen wordt 7 dagen per week 24 uur zorg geboden aan patiënten. Deze 24- uurszorg staat of valt met een adequate dienstoverdracht. Een goede dienstoverdracht voorkomt fouten en verbetert de patiëntveiligheid.

De Jonge Specialist feestelijk gelanceerd

9 november 2013

Tijdens de aiosdag op 9 november is het startschot gegeven voor De Jonge Specialist. Dit is de zelfstandige beroepsvereniging voor aios, ontstaan uit de fusie tussen De Jonge Orde en de LVAG.

Animatiefilm over patiëntveiligheid wijst op eigen verantwoordelijkheid, cultuur en gedrag

6 november 2013

De animatiefilm 'Meneer Berghuis maakt zich zorgen; Van blamen en shamen naar veilige zorg' is ontwikkeld om (toekomstig) zorgprofessionals in ziekenhuizen te wijzen op de veiligheidscompetenties. De animatiefilm is te gebruiken in de opleiding en op de werkvloer.

Onderzoek Nivel: patiëntveiligheidscultuur in ziekenhuizen verbeterd

5 november 2013

Verpleegkundig personeel en medisch specialisten vinden dat de veiligheidscultuur in ziekenhuizen de afgelopen jaren steeds opener is geworden. Dit blijkt uit een cultuuronderzoek onder ziekenhuizen door het onderzoeksinstituut Nivel/EMGO.

Medisch specialisten kiezen Toparts 2013

4 november 2013

Voor de verkiezing van de Mednet Topartsen 2013 zijn de OMS en MedNet op zoek naar dé Toparts van Nederland. Deze verkiezing kent dit jaar een vernieuwde opzet.