Nieuws overzicht

Megacongres cardiologen van start in Amsterdam

29 augustus 2013

Vrouwen herkennen de symptomen van een hartaanval beduidend minder goed dan mannen. Als gevolg daarvan vragen vrouwen in veel gevallen te laat om medische hulp. Hartfalen is in veel Europese landen doodsoorzaak nummer één bij vrouwen.

'Hoofdlijnenakkoord wordt spectaculair succes’

29 augustus 2013

De forse stijging van de zorgkosten is een halt toegeroepen. De afspraken in het onlangs gesloten Hoofdlijnenakkoord drukken de kostenstijging in de curatieve zorg tot 1% per jaar. Enkele jaren geleden namen de zorgkosten nog met 5% per jaar toe.

Cardiologen spelen in Concertgebouw

13 augustus 2013

Op zondag 1 september vindt het Concert der Nederlandse Cardiologie plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit wordt een uniek concert van een orkest samengesteld uit Nederlandse cardiologen. Het concert wordt opgedragen aan CRASH (Cursus Reanimeren voor Alle Studenten in Holland).

Imago ziekenhuismedewerkers ruim voldoende

1 augustus 2013

Hoe vaker een patiënt in een ziekenhuis komt, des te meer tevreden hij of zij is. In het algemeen scoren de Nederlandse ziekenhuizen een zeer ruime voldoende in de ogen van het algemeen publiek: 7,4. Ziekenhuismedewerkers, waaronder medisch specialisten, scoren nog hoger: gemiddeld een 7,6.

Goedkope medicijnen als het kan, dure als het moet

1 augustus 2013

Artsen schrijven nog altijd dure medicijnen voor terwijl er veel goedkopere varianten voorhanden zijn. Dat stelt zorgverzekeraar VGZ donderdag 1 augustus 2013 in Algemeen Dagblad. VGZ schat dat jaarlijks tientallen miljoenen euro's bespaard kunnen worden en wil meer druk op de medische sector.