Nieuws overzicht

Ziekenhuiszorg ouderen verder verbeterd

31 januari 2013

De ziekenhuiszorg voor ouderen is in 2011 op een aantal punten verbeterd. Er wordt beter gescreend op ondervoeding en meer behandelingen hiervan zijn succesvol.

“Orde van Medisch Specialisten klaar met discussie over gedwongen dienstverband”

24 januari 2013

Het achterhaalde idee om alle medisch specialisten in een dienstverband te dwingen ligt weer op tafel.

Mednet Topartsen 2012 bekendgemaakt

18 januari 2013

Voor de zevende keer is de Mednet Topartsenverkiezing gehouden; dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Orde van Medisch Specialisten. In Houten zijn de winnaars bekendgemaakt door Carina Hilders, voorzitter van de werkgroep De Medisch Specialist 2015.

Patiënt moet altijd goede informatie krijgen van arts

16 januari 2013

Het burgerinitiatief van TROS Radar voor een schriftelijke bijsluiter bij operaties,  is een sympathiek idee. Artsen moeten patiënten altijd zo goed mogelijk informeren over aandoeningen en behandelingen. Dit is ook wettelijk vastgelegd in de WGBO, de Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst.

OMS en De Jonge Orde pleiten voor andere vervangingsregeling aios

14 januari 2013

Sinds januari is het voor opleiders niet langer mogelijk om ongeschikte aios met behoud van subsidie te vervangen. Volgens de OMS en De Jonge Orde kan hierdoor de onwenselijke situatie ontstaan dat ongeschikte aios niet of pas in een laat stadium uit de opleiding worden gezet.

De opleiding van de specialist van morgen: Capaciteit

10 januari 2013

“De toekomst is op zijn minst ongewis”, waren de woorden waarmee Joep Dörr, voorzitter van Raad Opleiding, op woensdag 27 juni de tweede Invitational Conference in de serie ‘De opleiding van de specialist van morgen’ opende. Het thema van deze conferentie was ‘Capaciteit’.