Nieuws overzicht

Reactie op Nieuwsuur - Borstkankerzorg in Nederland behoort tot de top van Europa

28 november 2012

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur heeft op 26 november in een uitzending aandacht besteed aan de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland. De uitzending ging voor een groot gedeelte over de normering van het aantal uitgevoerde operaties.

Verslag derde kwaliteitscongres 'Kiezen voor kwaliteit'

27 november 2012

Onder het motto ‘Samen kiezen voor kwaliteit’ werd op 9 November het 3e Nationaal Kwaliteitscongres in de Domus Medica in Utrecht gehouden. Dit congres is een initiatief van de 29 wetenschappelijke verenigingen en de Orde van Medisch Specialisten.

NIV en NVVC bieden onderzoeksrapport aan

27 november 2012

Vandaag hebben Suzanne Geerlings van de NIV en Eric Dubois van de NVVC een onderzoeksrapport aangeboden aan Directeur Generaal Curatieve Zorg, Leon van Halder.

Thoraxchirurgen presenteren sterftecijfers

27 november 2012

Voor bypassoperaties en geïsoleerde aortaklepvervangingen presenteren de 16 Nederlandse Hartchirurgische centra vandaag hun sterftecijfers. Deze zijn voor alle centra redelijk vergelijkbaar en in geen enkel centrum is de sterfte hoger dan de verwachte sterfte op basis van de EuroSCORE.

Catharina Ziekenhuis winnaar Nationale Patiëntveiligheid Award 2012

16 november 2012

Het Catharina Ziekenhuis heeft de Nationale Patiëntveiligheid Award 2012 gewonnen. Het Eindhovense ziekenhuis kreeg de prijs  voor  het project ‘In het geweer tegen medicatiefouten: implementatie en borging van een medicatie-VMS’. 

OMS presenteert Discussienota Positionering 2015

16 november 2012

Gisteren overhandige OMS-voorzitter Frank de Grave tijdens een drukbezocht symposium het eerste exemplaar van de 'Discussienota Positie 2015' aan neuroloog Wibe Moll.

Specialisten en journalisten met elkaar in debat

12 november 2012

Het 3e Nationaal Kwaliteitscongres dat afgelopen vrijdag in de Domus Medica plaatsvond, werd afgesloten met een hevig debat tussen medisch specialisten en journalisten.

Ontwikkeling meetinstrument dementie wint Kwaliteitsprijs

12 november 2012

Op het 3e Nationaal Kwaliteitscongres is de Kwaliteitsprijs uitgereikt aan een gezamenlijk project van het Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en Achmea.

Campagne Verstandig Kiezen van start

9 november 2012

De houdbaarheid van ons zorgstelsel staat onder druk waardoor het maken van verstandige keuzes in de gezondheidszorg belangrijk is.

Leidraad voor zorgvuldige introductie nieuwe antistollingsmiddelen

9 november 2012

Tijdens het 3e Nationaal Kwaliteitscongres is de ‘Leidraad begeleide introductie nieuwe orale antistollingsmiddelen (NOAC's)’ aangeboden aan VWS-directeur Curatieve Zorg Veronique Esman.

Pagina's