Nieuws overzicht

Reactie OMS op uitzending Zembla 'Vieze ziekenhuizen deel 2'

25 september 2012

Daags na de publicatie van de herziene richtlijn “Handhygiene medewerkers” van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) besteedde televisieprogramma Zembla het afgelopen weekend aandacht aan de infectiepreventie in Nederlandse ziekenhuizen.

Andere werkelijkheid inkomens medisch specialisten

21 september 2012

Het onderzoek van CBS naar de inkomensontwikkeling van medisch specialisten over 2001-2009 geeft een achterhaald beeld.

Zorgpartijen maken agenda voor de zorg

21 september 2012

De Agenda voor de zorg is een gezamenlijk initiatief van vertegenwoordigers van consumenten, patiënten, zorgaanbieders, zorgverleners en zorgverzekeraars.

Tweede overleg werkgroep Honoreringsregeling Academisch Medisch Specialisten (HAMS)

20 september 2012

Op vrijdag 14 september jl. is de HAMS-werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de NFU, OMS en LAD voor de tweede keer bij elkaar geweest.

Prinsjesdag: Medisch specialisten nemen hun verantwoordelijkheid

19 september 2012

In haar troonrede toonde koningin Beatrix zich tevreden over de gemaakte afspraken met het zorgveld. In de Miljoenennota staat dat alle betrokken zorgpartijen verantwoordelijkheid hebben genomen in het beheersen van uitgavenontwikkeling met behoud of verbetering van kwaliteit.

Patiëntveiligheidsonderzoek genomineerd voor Huibregtsenprijs 2012

19 september 2012

De jury van de Huibregtsenprijs heeft zeven onderzoekers genomineerd, onder wie Cordula Wagner. De prijs is bestemd voor het beste Nederlandse onderzoek dat opvallend wetenschappelijk vernieuwend is én uitzicht biedt op een waardevol maatschappelijk effect. Prof. dr.

OMS: ‘Keurig inkomen voor medisch specialisten’

17 september 2012

De Orde van Medisch specialisten ziet het onderzoek naar de specialisteninkomens uit het Lenteakkoord met vertrouwen tegemoet. Voorzitter Frank de Grave: ‘We geven alle medewerking aan de commissie-Meurs.

CMHF tevreden met nieuw beleid tegen agressie in ziekenhuizen

7 september 2012

De CMHF (Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen) is tevreden met nieuwe maatregelen van minister Opstelten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie die het mogelijk maken aangifte tegen agressie in ziekenhuizen te doen onder nummer.

Medisch Contact: De toekomst volgens de specialist

6 september 2012

Bron: Medischcontact.nl   Medisch specialisten willen meedenken over de toekomst van de gezondheidszorg.

Medisch specialisten boos om plan voor verkorting opleiding

5 september 2012

Het plan van zes politieke partijen om de opleiding tot medisch specialist te verkorten, heeft tot woede geleid bij specialisten. Ze vrezen dat de maatregel ten koste gaat van de kwaliteit.

Pagina's