Nieuws overzicht

Lancering app doelmatig voorschrijven

30 augustus 2012

De Orde van Medisch Specialisten lanceert vandaag de app ‘Receptprijs’ waarmee medisch specialisten in één oog opslag zicht krijgen op therapeutisch gelijkwaardige alternatieven voor geneesmiddelen en de bijbehorende prijzen.

Meerderheid Kamer tegen eigen bijdrage?

24 augustus 2012

Meer dan 1.000 aios verzamelden zich woensdagavond 22 augustus in het LUMC om te protesteren tegen een mogelijke jaarlijkse bijdrage van 13.400 euro voor de opleiding tot medisch specialist. Demissionair minister Edith Schippers wist de zaal enigszins gerust te stellen met de mededeling dat de VVD

Vooraankondiging 3e Nationaal Kwaliteitscongres 2012

21 augustus 2012

De 29 wetenschappelijke verenigingen en de Orde van Medisch Specialisten organiseren op vrijdagmiddag 9 november 2012 voor de derde keer het Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten in de Domus Medica te Utrecht.

Reactie OMS: Ab Klink over stijgende zorgkosten

16 augustus 2012

‘Stijgende zorgkosten worden beheerst als medici afzien van overbodige en ondoelmatige behandelingen’, dat concludeert Ab Klink in een rapport dat vrijdag 10 augustus 2012 werd gepubliceerd. Klink verwacht dat maatregelen kunnen leiden tot een besparing van 4 tot 8 miljard euro.  

Medische staf hoort ook in ggz-instelling

9 augustus 2012

Bron: medischcontact.nl   Een medische staf, belangrijk voor de samenwerking tussen professionals en management, is voor een algemeen ziekenhuis heel gewoon, maar voor ggz-instellingen gek genoeg niet.

Uitslag enquête ‘De Medisch Specialist 2015'

8 augustus 2012

Half juni legde het project 'De medisch Specialist 2015' stellingen voor die als input dienen voor het visiedocument ‘De Medisch Specialist 2015’.

KNMG: maatschappelijk debat over kosteneffectiviteit van medische interventies noodzakelijk

8 augustus 2012

Onlangs lekten twee conceptrapporten van het CVZ uit, waarin werd voorgesteld om enkele dure geneesmiddelen voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry in bepaalde situaties niet langer te vergoeden. De kosteneffectiviteit van deze middelen zou te gering zijn.

Slotcongres VMS veiligheidsprogramma - 15 november 2012

7 augustus 2012

Wat heeft vijf jaar systematisch werken aan patiëntveiligheid opgeleverd? Welke stappen moeten nog worden gezet om ziekenhuizen echt patiëntveilig te laten zijn? En welke rol heeft de patiënt in het veiliger maken van zijn of haar zorg?

Reactie OMS: CVZ start discussie over wat de samenleving collectief financierbaar acht

2 augustus 2012

  De OMS heeft van het CVZ de conceptrapporten over de medicamenteuze behandelingen van de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry ontvangen.   Door het CVZ is aangegeven dat de geneesmiddelen voor deze aandoeningen, resp.