Nieuws overzicht

Reactie Janko de Jonge op De Volkskrant

24 juli 2012

De Volkskrant van donderdag 19 juli publiceerde op haar opiniepagina een stuk van de macro-econoom Edin Mujagic, verbonden aan de Universiteit van Tilburg. “De zorgkosten zullen pas dalen als er meer medische specialisten zijn”, aldus Mujagic.

Ingezonden brief Medisch Contact: Woede om eigen bijdrage aios

18 juli 2012

Verontwaardigd lazen wij het artikel Woede om eigen bijdrage aiossen, (MC 27/2012: 1652). Aan het artikel liggen slecht onderzoek en ondeugdelijke vergelijkingen ten grondslag. Wat is er mis?   In het intro staat: ‘ook in andere landen is bijbetalen niet ongewoon’.

Het Grote Zorgdebat - Zorg voor meer patiënten, met minder?

18 juli 2012

Nederland prijst zich gelukkig met een goed zorgstelsel. De vraag is of we dit hoge niveau van zorg kunnen behouden. Op 29 augustus a.s. organiseren verschillende organisaties in de zorg het Grote Zorgdebat. Patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars: iedereen is vertegenwoordigd.

OMS en Universiteit Twente onderzoeken samenwerking medisch specialist en ziekenhuis

11 juli 2012

Doe mee en lever een bijdrage aan de visie over toekomstige positionering van de medisch specialist. Deze visie is van cruciaal belang bij het bepalen van ons beleid richting politiek Den Haag!

Nederlandse KNO-artsen zetten zich in voor jongeren

9 juli 2012

Het is bekend dat de jeugd op steeds jongere leeftijd naar muziek luistert en naar muziekevenementen gaat.

Aios teleurgesteld over afwijzing motie: verzet tegen eigen bijdrage gaat door!

5 juli 2012

De artsen in opleiding tot specialist (aios) zijn teleurgesteld over het verwerpen van de motie in de Tweede Kamer tegen de eigen bijdrage aan de opleiding. Zij zullen hun verzet tegen de invoering van een eigen bijdrage aan de opleiding voortzetten.

Tweede invitational conference ‘De opleiding van de specialist van morgen’

2 juli 2012

Op woensdag 27 juni vond de tweede invitational conference van de Raad Opleiding van de OMS plaats in de serie ‘De opleiding van de specialist van morgen’.