Nieuws overzicht

Addendum Dienstverband bij Het Witte Boek deel IV

27 april 2012

Op 26 april 2012 is door de Orde van Medisch Specialisten het Addendum Dienstverband bij Het Witte Boek deel IV gepresenteerd.    

Eén set kwaliteitsnormen voor alle artsen

23 april 2012

Met het nieuwe Kwaliteitskader medische zorg Staan voor kwaliteit zorgt de KNMG samen met de wetenschappelijke verenigingen voor één heldere set kwaliteitsnormen voor alle artsen.

Specialisten: kwaliteitsverbetering leidt tot kostenbesparing

23 april 2012

“Het registeren van medische handelingen kan tot aanzienlijke kwaliteitsverbetering én kostenbesparingen leiden”. Deze conclusie trekken de initiatiefnemers van het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA) in hun vandaag gepubliceerde rapportage over 2011.

Medisch specialisten: grotere rol in debat over inrichting zorg

17 april 2012

Medisch specialisten moeten een grotere rol spelen in het debat over de toekomstige inrichting van de zorg. Dat stelt Carina Hilders, gynaecoloog en voorzitter van de projectgroep De Medisch Specialist 2015.

Start van campagne doelmatig voorschrijven

13 april 2012

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) start vandaag de campagne ‘Kwaliteit is ook doelmatigheid: schrijf bewust voor’. Deze campagne richt zich op het doelmatig voorschrijven door medisch specialisten.

Achmea ontkracht standpunt: medisch specialisten in loondienst

5 april 2012

Op 29 maart heeft het Financieel Dagblad een artikel gepubliceerd met de kop ‘Achmea ziet medisch specialisten het liefst in loondienst’.Achmea heeft de OMS schriftelijk laten weten dat de kop van het artikel in het Financieel Dagblad niet de mening van Achmea weergeeft.

Specialisten schrijven visiedocument zorg

4 april 2012

Medisch specialisten moeten een grotere rol spelen in het debat over de toekomstige inrichting van de zorg. Dat stelt Carina Hilders, gynaecoloog en voorzitter van De Medisch Specialist 2015.