Nieuws overzicht

Symposium: samenwerking bestuurder - professional gezondheidszorg

29 februari 2012

Op 26 april aanstaande zal in het Singer Museum in Laren een minisymposium plaatsvinden over toekomstbestendige samenwerking tussen bestuurder en professional in de zorg.

Video Frank de Grave tijdens Dag van Zorgverzekeraars 2012

23 februari 2012

Tijdens de Dag van de Zorgverzekeraars 2012 werd voorzitter Frank de Grave kort geïnterviewd door journalist Frank van Wijck, Bekijk hier de beelden.

KNMG: VUMC schendt privacy patiënt

23 februari 2012

Gisteren verschenen berichten in de media dat in het VU Medisch Centrum opnames van patiënten zijn gemaakt zonder dat die daar toestemming voor hebben gegeven.

Betere ontsluiting van richtlijnen op kwaliteitskoepel

23 februari 2012

Onder de leden van vier wetenschappelijke verenigingen (NOV, NVOG, NVK en NVN) wordt op dit moment een enquête gehouden om te achterhalen hoe zij richtlijnen op kwaliteitskoepel.nl het liefst ontsloten willen zien.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering stafmaatschap

22 februari 2012

De OMS heeft, met name om fiscale redenen, bij het oprichten van collectieven geadviseerd een maatschap te vormen. Hierdoor blijft het ‘via’ declareren mogelijk en daarmee het ondernemerschap in stand.

KNMG: handelwijze Tulleken onzorgvuldig

21 februari 2012

Dit weekend kwamen via de Nederlandse neurochirurg Tulleken medische gegevens over prins Friso in de media.

Aandacht voor de medisch specialist van morgen

21 februari 2012

Op 1 februari 2012 vond de eerste invitational conference over het onderwerp ‘de opleiding van de specialist van morgen’ plaats. Het thema van deze conferentie was ‘Concentratie en spreiding van zorg in relatie tot de opleiding’.

Medisch Contact: Aios straks in meerdere ziekenhuizen opgeleid

21 februari 2012

Flexibel leren wat echt belangrijk is   De zorg concentreren en ziekenhuizen laten doen waar ze goed in zijn, luidt het parool van de minister.

Mednet: Op de bagagedrager van de opleider

20 februari 2012

De concentratie van zorg heeft consequenties voor de opleiding van aios, want opleidingsziekenhuizen voeren niet meer alle handelingen uit. Aios worden daarom op meerdere plaatsen opgeleid; de aios bij de opleider op de bagagedrager naar het volgende ziekenhuis.

Enqûete dienstendruk voor medisch specialisten in dienstverband

15 februari 2012

De LAD en de OMS houden een enquête over dienstendruk onder medisch specialisten voor wie de Arbeidsvoorwaardenregeling medisch specialisten in dienstverband (AMS) geldt. Dit ter voorbereiding op het komend AMS-overleg.

Pagina's