Nieuws overzicht

Nieuwe normen Radiotherapie borgen kwaliteit bestraling

31 januari 2012

De Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) heeft vandaag normen bekend gemaakt waaraan bestaande en nieuw op te richten afdelingen Radiotherapie moeten voldoen. Hierdoor vindt borging plaats van kwalitatief hoogwaardige, complexe zorg aan patiënten met kanker.

Differentiatiestage aios in andere opleidingsregio

27 januari 2012

bron: Mednet Het blijkt voor aios nog altijd lastig te zijn om differentiatiestages te lopen in ziekenhuizen die buiten hun opleidingsregio te liggen.

IGZ: Ziekenhuizen goed op weg met kwaliteit SEH

17 januari 2012

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert in een vandaag uitgebracht rapport dat de ziekenhuizen een kwaliteitsslag hebben gemaakt op de afdelingen spoedeisende hulp. In 2009 werden door  het veld  de huidige normen voor spoedeisende hulp  opgesteld.

Veel Topartsen werkzaam in grote, regionale ziekenhuizen

12 januari 2012

Mednet Topartsen zijn opvallend vaak werkzaam in grote, regionale ziekenhuizen en zijn veelal allround artsen die op veel vlakken uitblinken. Dit past goed bij het uitgangspunt van de Mednet Topartsen: het onderling aanwijzen van de beste generalist binnen een vakgebied.

Reactie OMS op NZa consultatiedocument Taakherschikking

10 januari 2012

Het uitgangspunt van de huidige wetgeving rond taakherschikking is dat er onderscheid is tussen complexe en niet complexe handelingen. Wat dit concreet omhelst is nog niet gedefinieerd.

Meldpunt vervalste en niet-wetsconforme medische hulpmiddelen

10 januari 2012

VWS organiseert samen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in februari 2012 een ‘Meldmaand vervalste en niet-wetsconforme medische hulpmiddelen’.

Einde tolkenvergoeding: geef hier uw knelpunten en tips door

5 januari 2012

In december 2011 maakte het kabinet een einde aan de tolkenvergoeding. Bezwaren van zorgprofessionals werden in de wind geslagen. Inmiddels komt de stroom berichten op gang van artsen en instellingen die knelpunten ervaren.

Patiënten met Riata‐ICD St Jude Medical opgeroepen voor controle

4 januari 2012

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) ondersteunt de oproep van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) patiënten met een defibrillatie electrode van het type Riata (8F en 7F) van fabrikant St Jude Medical op te roepen voor een radiologisch on