Medewerker Verenigingszaken NOG (24 uur)

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) is de wetenschappelijke vereniging voor oogartsen en oogartsen in opleiding. De vereniging heeft ongeveer 1200 leden. Kerntaken van de vereniging zijn zorgdragen voor de kwaliteit van zorg, opleiding en belangenbehartiging van de leden. Het NOG bureau bestaat uit een klein toegewijd team van 4 medewerkers. Twee medewerkers verengingszaken, een beleidsadviseur en een directeur. Bij piekdrukte of afwezigheid van een collega worden de werkzaamheden in overleg aan elkaar overgedragen. Meer informatie over ons is te vinden op www.oogheelkunde.org

Inhoud van de functie

Als medewerker Verenigingszaken coördineer jij de kwaliteitsvisitaties en opleidingsvisitaties.  Ook verzorg je de secretariële ondersteuning van de opleidingscommissie. Daarnaast zorg je samen met jouw collega medewerker verenigingszaken dat het NOG bureau op rolletjes loopt. Je fungeert als spin in het web voor de vereniging en bent het eerste aanspreekpunt voor onze leden. Het is een zelfstandige en afwisselende functie. Door je professionele optreden lever je een belangrijke bijdrage aan een optimale dagelijkse gang van zaken. Je schakelt nauw met je collega’s van het bureau en je stemt de werkzaamheden onderling af. Je bent flexibel inzetbaar en soms ook in de avonduren beschikbaar om vergaderingen te notuleren.

Wat ga je doen?

 • Coördineren van de kwaliteitsvisitaties en opleidingsvisitaties
 • De opleidingscommissie secretarieel ondersteunen
 • Uitwerken van besluitenlijsten en notulen en bewaken van uit de vergadering voortvloeiende acties en deadlines
 • Beheren van de ledenadministratie
 • Afhandelen en opvolgen van telefoon, binnenkomende en uitgaande correspondentie en afhandelen van reguliere (externe) verzoeken om informatie
 • Doorverwijzen van complexe vragen naar de verantwoordelijke persoon en de voortgang van de reacties bewaken
 • Inboeken, archiveren, verzamelen en ordenen van documenten
 •  (In)plannen van vergaderingen en voorbereiden van vergaderstukken
 • Verzorgen van accreditatie aanvragen
 • Onderhouden van de website

Wat vragen we?

Kennis en ervaring

 • HBO werk- en denkniveau met minimaal vijf jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met Exata, GAIA en AFAS CRM en AFAS Abonnementen
 • Beheersing van diverse MS Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van medische terminologie, in het bijzonder in de oogheelkunde is een pré
 • Een achtergrond in communicatie is een pré

Compententies

Je bent een zelfstarter en kan goed zelfstandig werken. Je vindt het fijn om onderdeel te zijn van een klein team waarmee je vooral op afstand samenwerkt. Daarnaast ben je representatief en proactief. Daarbij ben je actiegericht maar neem je waar nodig de tijd om acties en mogelijk consequenties te overdenken. Je bent discreet, tactvol, zorgvuldig en besluitvaardig. Ook kan je onder druk werken, snel schakelen, meerdere zaken tegelijkertijd behandelen en daarbij het overzicht houden (hoofd- en bijzaken onderscheiden). 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het salaris voor deze functie wordt op basis van opleiding en ervaring ingeschaald in schaal 40/45 van de CAO ziekenhuizen (€ 2.044,- tot € 3.322,-) per maand op basis van een fulltime aanstelling van 36 uur. Er is geen collectieve pensioenvoorziening. Je krijgt 11% pensioentoeslag om zelf voor je pensioen te sparen. Daarnaast krijg je 8,3% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.  
Je werkt maximaal 1 dag per week op kantoor, de overige dagen vanuit huis. Het NOG bureau is nu nog gevestigd in Nijmegen. Medio 2022 verhuist het NOG bureau naar Utrecht. 

Informatie en solliciteren

Informatie over deze functie kun je opvragen bij Corina Moerland, directeur van het NOG via (024) 324 90 44. We verwachten in september de vacature in te vullen en plannen doorlopend gesprekken met geschikte kandidaten. De eerste kennismaking is online via ZOOM. Is die positief? Dan ontmoeten we je graag een keer live.  

We ontvangen graag je motivatie en CV per e-mail via nog@oogheelkunde.org vóór 19 september a.s. Heb je voor 26 september a.s. geen bericht van ons ontvangen? Dan ben je helaas niet door ons geselecteerd om kennis te maken.

We nodigen ook ZZP-ers uit om op deze opdrachtomschrijving te reageren.