Management Assistent (32 uur per week)

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënt. 

We verenigen alle 32 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

Het secretariaat, bestaande uit 4 collega’s, zorgt, met veel enthousiasme, voor de onmisbare ondersteuning van de organisatie. Wij zijn binnen dit team op zoek naar een initiatiefrijke, accurate en gestructureerde

Management Assistent HBO+
(32 uur per week)


Als management assistent houd jij je bezig met de secretariële ondersteuning van directie, MT-leden en bestuur van de Federatie Medisch Specialisten (FMS); van digitaal agendabeheer tot het organiseren en afhandelen van vergaderingen, alles komt voorbij. Geen dag is hetzelfde en samen met het team zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Een dynamische omgeving met een veelzijdig pakket

 • Beheren van agenda’s van het bestuur en MT-leden, bewaken van de voortgang van afspraken en acties;
 • Organiseren van vergaderingen, externe overleggen en bijeenkomsten inclusief overnachtingen en activiteiten voor groepen;  
 • Verzamelen en selecteren van de juiste informatie voor afspraken, vergaderingen en bijeenkomsten;
 • Voorbereiden en notuleren van vergaderingen, bewaken dat de genomen afspraken en besluiten worden nageleefd, zorgen voor de benodigde faciliteiten;
 • Verzamelen van informatie en deze verwerken tot rapportages en presentaties, redigeren van stukken;
 • Screenen van binnenkomende vragen, correspondentie en documenten op verzoek behandelen;
 • Verzorgen van uitgaande correspondentie op basis van summiere aanwijzingen.

Enthousiaste professional

Je bent een ervaren professional die meedenkt en zich staande weet te houden in een politiek dynamische omgeving. Je werkt graag zelfstandig, in een omgeving waar leidinggevenden veelal druk zijn. Het ontzorgen van de mensen voor wie je werkt, vind je een belangrijke zaak en is je passie. Door je servicegerichte houding weten anderen dat jij je afspraken nakomt en probleemoplossend werkt. Ben jij die samenwerker met hart voor het vak? Beschik jij over:

 • Een secretariële HBO opleiding en een helicopterview;
 • Vijf jaar werkervaring in een complexe organisatie waar de inhoud centraal staat (bij voorkeur in een bestuurlijke omgeving);
 • Goede ICT vaardigheden;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij

De Federatie Medisch Specialisten kent een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming voor de zorgverzekering. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van het niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Je kunt informatie opvragen over de functie bij Gretha van Wijk, telefoonnummer (06) 53 13 26 20. Je kunt je sollicitatie mailen aan vacatures@demedischspecialist.nl, t.a.v. Myrthe Akkermans, Adviseur P&O, met als onderwerp ‘Management Assistent’.  Voor informatie over de Federatie Medisch Specialisten verwijzen wij je naar www.demedischspecialist.nl.