Laat dokters dokteren

Ondanks de enorme aandacht om de administratielast te verminderen, is onzinnige administratielast in de medisch-specialistische zorg nog steeds de praktijk van alle dag.
Zolang de frustratie op de werkvloer nog hoogtij viert, blijft de Federatie onder het motto 'Laat dokters dokteren' de druk opvoeren. Na de oproep van de Federatie om praktijkvoorbeelden van absurde administratielast in te zenden, kreeg de Federatie steun uit onverwachte hoek. Rapper Lange Frans en zijn kno-arts Dennis Kox zagen een kans om samen met de Federatie de problematiek van de ICT/EPD’s in de ziekenhuizen muzikaal onder de aandacht te brengen. Bekijk en luister het nummer “laat dokters lekker dokteren”.

 

 

Praktijkvoorbeelden

De Federatie heeft vele praktijkvoorbeelden binnengekregen van onnodige administratielast. Pijnlijke en schrijnende ict-kronkels kwamen laten zien dat de realiteit vaak nog schrijnender is dan gedacht. Een selectie van deze voorbeelden leest u op deze website en worden regelmatig aangevuld met nieuwe inzendingen.
Heeft u als medisch specialist, specialist in opleiding, of arts-assistent niet in opleiding een praktijkvoorbeeld. Stuur dan uw voorbeeld in. Mail uw ervaringen en/of reacties naar laatdoktersdokteren@demedischspecialist.nl.

Achtergrond Laat dokters dokteren

De term ‘Laat dokters dokteren’ is geïnspireerd door de actie uit 2015 LetDoctorsBeDoctors.com waarbij de urgente problematiek van de gebrekkige ICT in de Amerikaanse ziekenhuizen aan de orde werd gesteld.