Nieuws overzicht

Nieuwe richtlijn Intracranieel aneurysma

27 oktober 2020

Deze richtlijn beschrijft de zorg voor patiënten met een ongeruptureerd intracranieel aneurysma, een aandoening die bij ongeveer 3 op de honderd personen voorkomt. Doordat steeds meer radiologisch onderzoek wordt uitgevoerd, worden steeds meer intracraniële aneurysma’s gevonden.

Nieuwe richtlijn achilles tendinopathie

20 oktober 2020

Achilles tendinopathie, irritatie van de achillespees, is een veel voorkomende aandoening met een grote impact en vaak lange klachtenduur.

Nieuwe richtlijn Borstprothesechirurgie legt nadruk op voorlichting

16 oktober 2020

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft een nieuwe richtlijn ontwikkeld voor borstprothesechirurgie. De nadruk in deze richtlijn ligt op het belang van goede informatievoorziening.

Kwaliteitsstandaard Cystic Fibrosis gepubliceerd

16 oktober 2020

Vanwege nieuwe klinische en wetenschappelijke inzichten en het veranderende toekomstperspectief was de oude richtlijn Cystic Fibrosis (CF) inhoudelijk toe aan herziening. Deze kwaliteitstandaard is voor alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg van patiënten met CF.

Nieuwe richtlijn Ingegroeide teennagel

12 oktober 2020

Deze nieuwe richtlijn beschrijft de behandelopties in de tweede lijn voor ingegroeide teennagels.

Herziening richtlijn Uveïtis

2 oktober 2020

De laatste decennia zijn er nieuwe biologicals ontwikkeld voor de behandeling van refractaire niet-infectieuze uveïtis. De richtlijn is hierop aangepast.