Nieuws overzicht

 richtlijn_slikstoornissen

Richtlijn Orofaryngeale dysfagie gepubliceerd

28 maart 2017

Deze richtlijn is onlangs geautoriseerd door alle relevante specialismen die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen en volwassen patiënten met dysfagie en voor patiënten met een verhoogd risico op dysfagie.

Consultkaart_Logo.jpg

Internisten maken samen beslissen met patiënten eenvoudiger

16 maart 2017

​Patiënten met blijvende schade aan de nieren en patiënten met trombose of longembolie hebben vaak keuze uit verschillende behandelmogelijkheden. Voor deze patiënten en hun behandelend internist zijn consultkaarten gemaakt om samen tot de meest passende behandeling te kunnen komen.

Inspirerend eerste Federatiecongres

15 maart 2017

Ruim 800 mensen bezochten op dinsdag 14 maart 2017 in congrescentrum 1931 in Den Bosch het eerste Federatiecongres ‘Medisch Specialist 2025’. De Federatie Medisch Specialisten presenteerde aan medisch specialisten, aios en andere professionals in de zorg haar visie op de toekomst.

MR CLEAN studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs 2017

14 maart 2017

De MR CLEAN studie, een gezamenlijk onderzoek van neurologen en radiologen naar een nieuwe behandeling voor het acute herseninfarct, is uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten.