Nieuws overzicht

hulpmiddelen.jpg

Thuisarts.nl populairste website van het jaar

1 december 2018

Thuisarts.nl is ook dit jaar door het publiek verkozen tot de populairste Website van het jaar in de categorie Gezondheid.

Overhandiging NVZA Kennisagenda 2018

Ziekenhuisapothekers brengen kennishiaten in kaart

26 november 2018

​Deze maand heeft de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers haar kennisagenda gepubliceerd. Met de resultaten van de onderzoeken die hieruit voortvloeien kunnen zij de zorg aan de patiënt steeds verder verbeteren.

symposium zorgevaluatie 2018

Zorgevaluatie: van onderzoek naar praktijk

6 november 2018

Implementatie van onderzoeksresultaten in de praktijk blijkt vaak lastig. De knelpunten hebben met name betrekking op bekostiging, gebrek aan samenwerking en de lange tijd die er overheen gaat om veranderde zorg te laten landen op de werkvloer. Hoe zouden we die knelpunten kunnen oplossen?

oude_man_wanhoop

Richtlijn helpt ouderenmishandeling tijdig te signaleren

4 oktober 2018

Vandaag wordt het onderwerp ouderenmishandeling besproken in de Tweede Kamer. In dit overleg staat ook de komst van de nieuwe Richtlijn Vermoeden van ouderenmishandeling in het medisch-specialistische zorgdomein op de agenda.

Kennisagenda-chirurgie

Chirurgen en radiologen publiceren hun kennisagenda

16 juli 2018

Onlangs hebben de chirurgen en de radiologen in samenwerking met de nucleair geneeskundigen hun kennisagenda gepubliceerd. Met de resultaten van deze zorgevaluatie onderzoeken kunnen zij de zorg aan de patiënt steeds verder verbeteren.

Innovatieplatform

Kijkje in de keuken: innovaties in de praktijk

13 juli 2018

Een e-health app voor betere zorg aan patiënten met chronische darmontsteking, zorg die steeds meer verplaatst wordt naar de thuisomgeving, nieuwe vormen van patiënteninformatie. Een greep uit de innovaties die tijdens het tweede inspiratiesessie van het Platform Innovatie gepresenteerd werden.

Nieuwe zorgevaluaties gestart

Onderzoek naar nieuwe behandeling bij beroerte

24 mei 2018

Radiologen en neurologen starten dit voorjaar in 16 Nederlandse ziekenhuizen een onderzoek naar een nieuwe behandeling bij acute beroerte.

dna

Wel of geen DNA onderzoek bij Familiaire Hypercholesterolemie?

22 mei 2018

Artsen en patiënten kunnen sinds deze maand gebruik maken van een consultkaart die helpt bij de keuze om wel of geen DNA-onderzoek te doen naar de aandoening Familiaire Hypercholesterolemie (FH). FH is een van de meest voorkomende erfelijke stofwisselingsziekten in Nederland.

acutezorg2.jpg

Spoedoperaties worden beter planbaar

18 mei 2018

Vanaf nu zijn er duidelijke spelregels voor welke spoedpatiënt prioriteit krijgt in de OK. Een indeling daarvoor staat in de richtlijn ‘Beleid rondom spoedoperaties’ die deze maand verschijnt. Chirurg Pieter Lubbert: “We geven duidelijk de grenzen aan van wachttijden voor acute operaties.

Pagina's