13 feb 2020

Symposium Modulair onderhoud: 'De toekomst voor richtlijnen'

Het Oude Magazijn, Amersfoort

Om richtlijnen sneller en beter te kunnen actualiseren is er een nieuwe methode opgezet: modulair richtlijnonderhoud. Wat betekent dit voor gebruikers van richtlijnen en richtlijnontwikkelaars? Er gaat veel veranderen, dus mis dit symposium niet! Discussieer mee, luister mee en deel uw ervaringen.

Programma en sprekers

  • Tijdens dit symposium geven we allereerst alle ins en outs van de nieuw gelanceerde methode voor richtlijnontwikkeling en -onderhoud, met een vooruitblik naar de toekomst.
    Sprekers: Arend Arends, klinisch geriater en voorzitter projectgroep Modulair onderhoud; Klaartje Spijkers, Patiëntenfederatie Nederland, en diverse sprekers van het Kennisinstituut.
     
  • Daarnaast plaatsen we richtlijnonderhoud in een bredere context. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van de huisartsen? Hoe zorgen we voor een koppeling tussen zorgevaluatie onderzoek en richtlijnen? En hoe kunnen we kunstmatige intelligentie inzetten om sneller relevante vakliteratuur boven water te krijgen?  
    Sprekers: Niek de Wit, professor Huisartsgeneeskunde Julius Centrum Utrecht; Raphael Hemler, kno-arts, betrokken bij programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik, en Rens van de Schoot, professor methodologie en statistiek Universiteit Utrecht.

Meer informatie vindt u in het volledige programma.

Wanneer 

Donderdag 13 februari, van 14.00 tot 20.00 uur, inclusief diner.

Voor wie?

Het programma is interessant voor medisch specialisten, medewerkers van wetenschappelijke verenigingen, patiëntenverenigingen, beleidsmedewerkers en andere partijen die bij het onderhouden van (medisch-specialistische) richtlijnen betrokken zijn. 

Waar

Het symposium vindt plaats in Het Oude Magazijn in Amersfoort.

Aanmelden en kosten

U kunt zich via dit formulier aanmelden voor het symsposium. Het symposium is gratis toegankelijk.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.