19 okt 2021

EBRO-training (VOL)

ONLINE TRAINING

Goede richtlijnen zijn onmisbaar in de medisch-specialistische zorg. Een goede richtlijn opstellen is echter niet eenvoudig. Het Kennisinstituut biedt daarom een training evidence based richtlijnontwikkeling (EBRO-training) aan.

Deze training geeft u inzicht in de werkwijze en methodiek van moderne richtlijnontwikkeling. De training wordt online aangeboden en vindt plaats op dinsdagochtend 19 en 26 oktober 2021 (09.00 - 12.30 uur).

Voor wie

De training is bedoeld voor: 

  • Medisch specialisten, andere zorgverleners en professionele patiëntvertegenwoordigers die betrokken zijn bij richtlijnontwikkeling
  • Professionals die bekend willen raken met richtlijnontwikkeling

Opbouw van de training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Algemene inleiding over evidence based richtlijnontwikkeling
  • Identificeren van knelpunten, en het opstellen van uitgangsvragen en zoekvragen
  • Beoordelen en interpreteren van wetenschappelijke literatuur volgens GRADE-methodiek
  • Opstellen van richtlijnteksten, waaronder de overwegingen en aanbevelingen

De training is geaccrediteerd voor medisch specialisten (zes accreditatiepunten). Er kunnen maximaal 15 cursisten deelnemen.

Uw docenten

De docenten van de EBRO-training hebben veel ervaring met evidence based richtlijnontwikkeling in het medisch-specialistische domein. Zij zijn goed op de hoogte van de methodiek van richtlijnontwikkeling en de laatste ontwikkelingen op dat gebied.

Cursusdata

Deze training wordt online aangeboden, verdeeld over twee dagdelen: dinsdag 19 oktober en 26 oktober (09.00 - 12.30 uur).
De EBRO-training wordt vier à vijfmaal per jaar aangeboden. 

Kosten

€ 300,- (online training)

Cursus op maat

Desgewenst kan een training op maat worden verzorgd. Voorbeelden en opdrachten uit uw specialisme kunnen worden verwerkt in de training. Tevens is het mogelijk om de training op locatie te geven. Neem voor meer informatie contact op met dr. S. (Saskia) Persoon, s.persoon@kennisinstituut.nl

Meer weten?

Voor meer informatie over de EBRO-training kunt u contact met ons opnemen via 088 505 34 44 of n.bullock@kennisinstituut.nl.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze training.