JUNIOR BELEIDSADVISEUR

Een organisatie in beweging

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënt. We verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.
 
Onze beleidsafdeling bestaat uit 15 zelfstandig werkende professionals die elkaar, het bestuur en wetenschappelijke verenigingen met raad en daad terzijde staan. Vaak complexe dossiers op het gebied van beroepsbelangen, opleiding en kwaliteit worden met zorg behandeld en we nemen deel aan cruciale netwerken in het zorgveld. De komende jaren staan thema’s als juiste zorg op de juiste plek, waardegedreven zorg en vermindering van administratieve lastendruk prominent op de agenda.
 
Binnen de afdeling Beleid van de Federatie zetten de adviseurs van het team Beroepsbelangen zich in voor de positie, organisatie en financiering van medisch specialisten in vrij beroep, medisch specialisten in dienstverband en universitair medisch specialisten. Ter versterking van ons team Beroepsbelangen zijn wij op zoek naar een leergierige en initiatiefrijke 

JUNIOR BELEIDSADVISEUR M/V 

 (minimaal 32 uur per week) 
 

Jouw ontwikkeling in het zorgveld 

Als junior beleidsadviseur start je meteen met het toepassen van je kennis en ervaring in onze praktijk. Je werkt aan afwisselende beleidsdossiers en projecten waarbij je met mensen in gesprek gaat om samen te komen tot relevante mogelijkheden en oplossingen. Je ben een stimulator die niet alleen beleid bedenkt maar ook de handen uit de mouwen steekt. Naast werkzaamheden binnen het team Beroepsbelangen zal je o.a. ondersteunende werkzaamheden bij een of twee wetenschappelijke vereniging(en) verrichten.
  • De ene dag lever je een bijdrage aan integrale beleidsadviezen, door notities en standpunten voor te bereiden en uit te zetten; 
  • De volgende dag ben je druk met het organiseren, coördineren en begeleiden van overleggen, bijeenkomsten en evenementen;
  • Ondertussen houd je op jouw projecten de kwaliteit, voortgang en het budget goed in de gaten;
  • Belangrijk is dat je ook tijd en energie steekt om op jouw dossiers op de hoogte te zijn van maatschappelijke, vakinhoudelijke en politieke ontwikkelingen, zo leer je het zorgveld pas echt kennen. 
 
Dit doe je natuurlijk niet alleen. Met een ervaren beleidsadviseur als coach ga je aan de slag zodat je in een relatief korte tijd veel weet van een aantal interessante dossiers en projecten die aansluiten bij jouw achtergrond en affiniteit. 

Een ambitieuze zelfstarter

De functie van junior adviseur is niet voor iedereen weggelegd. Je bent ambitieus en bevlogen want je leert in korte tijd veel, niet alleen inhoudelijk maar ook op het gebied van sociale vaardigheden, en je krijgt direct eigen verantwoordelijkheid. Werken in een dynamische, politieke organisatie vraagt van jou daadkracht en heldere communicatie; jij doet wat je zegt. Je doorgrond een situatie, betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeen en hebt gevoel voor verhoudingen. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:
  • Afgeronde academische opleiding, 
  • Enige werkervaring in de zorg is een pre.

De arbeidsvoorwaarden

Werken bij de Federatie levert meer op dan alleen een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving waarin aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is afhankelijk van niveau en ervaring en kent in deze functie een maximum van € 4.761,00 bruto per maand (o.b.v. 40-urige werkweek).

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je opvragen bij Ernst Ziere, directeur Organisatie & Financiering, bereikbaar op 06-10 65 25 48. Je CV en motivatie zien wij graag uiterlijk 21 oktober a.s. tegemoet. Je kunt je sollicitatie mailen naar vacatures@demedischspecialist.nl, t.a.v. Aletta de Zeeuw (P&O adviseur), met als onderwerp ‘Junior Beleidsadviseur’.  
 
Bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt niet op prijs gesteld en hier wordt niet op gereageerd.